Lenovo introduceert ThinkEdge SE70: intelligentie voor edge-camera’s

Lenovo ThinkEdge SE70

Lenovo pakt uit met de ThinkEdge SE70: een compact maar robuust Edge-toestel met een op AI gericht binnenwerk van Nvidia.

Op TechWorld 2021 introduceert Lenovo de ThinkEdge SE70. Dat compacte toestel is zoals de naam suggereert gebouwd voor gebruik aan de netwerk-edge. De SE70 heeft een Nvidia Xavier NX-chip aan boord en is de eerste in zijn soort van de hand van Lenovo. Dat vertaalt zich naar een 6 core Carmel ARM-processor en 384 Volta GPU-cores bijgestaan door 48 Tensor-kernen.

Het toestel bevat verder tot 2 TB aan PCIe-opslag en is uitgerust met een veelvoud aan poorten. Zo kan je aan de slag met onder andere HDMI, USB en seriële aansluitingen. Lenovo laat weten dat het chassis configureerbaar zal zijn. Het toestel is bovendien best robuust en kan werken in temperaturen tussen -20°C en 60°C. een IP51-rating zorgt ervoor dat vocht en stof geen roet in het eten strooien.

AI-workloads

De Lenovo ThinkEdge SE70 moet organisaties helpen om AI-workloads lokaal te verwerken. Het toestel is gericht op de verwerking van beelden en kan dus netjes samenwerken met IP-camera’s. Die kan je via het netwerk verbinden of rechtstreeks, indien je voor de optie met acht ethernetpoorten kiest. Standaard komt de SE70 met twee gigabit-ethernet-aansluitingen.

Lenovo werkte voor de ThinkEdge SE70 samen met AWS. Dat betekent concreet dat het toestel compatibel is met het AWS Panorama-platform en de SDK ondersteunt. Verbinden met Panorama en complexe AI-modellen uitrollen moet zo eenvoudig blijken.

Lenovo lanceert de ThinkEdge SE70 volgend jaar. Het toestel zal zowel rechtstreeks bij Lenovo als via partners verkrijgbaar zijn. Die partners kunnen ook helpen met de integratie van de toestellen in de bedrijfsomgeving. Er is geen minimum bestelhoeveelheid.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home