Huawei viseert Starlink met eigen satellieten

Huawei haalde in een test downloadsnelheden tot 660 Mbps. Of de fabrikant eigen satellieten gebruikt of die van China, is niet duidelijk.

Huawei schaart zich bij een select clubje dat door middel van satellieten wereldwijd internet wil voorzien. SpaceX heeft met Starlink een succesvol product op de markt gezet met 1,5 miljoen abonnees. Blue Origin, het ruimtebedrijf van Jeff Bezos, werkt ook aan zo’n oplossing, maar heeft nog geen commercieel product op de markt vandaag en lanceerde nog maar eerder deze maand de eerste testsatellieten.

Net als bij Starlink maakt de terminal van Huawei op aarde contact met satellieten in LEO (low earth orbit). De fabrikant publiceerde geen internationaal bericht over de test. Het publiceerde wel een presentatie met wat slides op het Chinese sociale mediaplatform Weibo. Daar wijst het onder andere op een maximale downloadsnelheid van 660 Mbps tijdens de test en een maximale uploadsnelheid van 135 Mbps.

Bron: Weibo

Huawei mikt met de satellietoplossing op het bieden van connectiviteit wereldwijd, maar focust vooral op gebieden die vandaag uitdagend zijn of nog geen internetverbinding hebben.

Het is voorlopig nog niet duidelijk wat de volgende stappen zijn richting een commercieel product. Heeft Huawei eigen satellieten op de Long March 2C-raket in China of maakt het gebruik van de nationale LEO-satellieten die China in maart dit jaar lanceerden? De intentie is er van Huawei is er om aan een oplossing te werken. Hoe het concreet verder gaat vanaf hier, is koffiedik kijken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home