Dell en VMware gaan opnieuw samen in zee

dell

Het VMware van Broadcom lijmt de brokken met Dell. De twee partijen gaan opnieuw samen oplossingen aanbieden. Ook HPE en Lenovo doen mee.

Dell en VMware sluiten een nieuwe overeenkomst. Dell beëindigde de strategische met VMware na de overname van de virtualisatiespecialist door Broadcom. Die overname kenmerkt zich door een agressieve nieuwe prijs- en partnerstrategie, waarbij jarenlange partners gedegradeerd worden, en trouwe klanten hun facturen zien verveelvoudigen. Ook tussen Dell en VMware liep het mis nadat Broadcom het bestaande licentiemodel verving door een abonnementsformule.

Samen ontwikkeld

Die zet zorgde ervoor dat fabrikanten zoals Dell niet meer zomaar eigen hardware konden verkopen, gebundeld met software van VMware. Dat kan nu opnieuw. “De nieuwe overeenkomst bouwt voort op de meer dan twintig jaar durende relatie tussen Dell en VMware en stelt de bedrijven in staat om gezamenlijk ontwikkelde oplossingen te blijven leveren, die organisaties helpen moderne applicaties op cloudschaal te omarmen en hun datacenters te optimaliseren’, klinkt het bij Dell.

De samenwerking heeft betrekking op Dell VxRail en Dell vSAN Ready Nodes hyperconverged infrastructure, Dell PowerEdge servers en Dell PowerFlex software defined infrastructure.

lees ook

‘Minachting en brutaliteit naar klanten’: CIO-verenigingen laken gedrag Broadcom in open brief

Broadcom zou ook HPE en Lenovo gestrikt hebben in een gelijkaardige overeenkomst. Daarover communiceert VMware zelf, maar ontbreekt voorlopig nog een statement van de twee serverfabrikanten.

Normalisering

De overeenkomst is goed nieuws voor Broadcom, dat zwaar onder vuur ligt. Sectororganisaties in België en daarbuiten noemden de strategie van Broadcom met VMware al minachtend, en de belangenorganisatie van Europese cloudproviders sprak van praktijken die op afpersing lijken. Door opnieuw in zee te gaan met de belangrijkste serverfabrikanten, zet Broadcom een belangrijke stap richting de normalisering van de nieuwe VMware-strategie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home