Microsoft en KPMG willen kwantumcomputing naar bedrijven brengen

kwantum quantum

Microsoft en KPMG willen samen meer businessproblemen oplossen door in te zetten op kwantumcomputing via de Azure Quantum-clouddienst.

Via Azure Quantum willen zowel Microsoft als KPMG kwantumcomputing inzetten om problemen in bedrijven op te lossen. Met Quantum-Inspired Optimalization of QIO, willen KPMG en Microsoft investeren in de kwantumoptimalisatie van software door het emuleren van kwantumcomputing op hardware in de Azure-cloud.

“Het emuleren van deze kwantumeffecten op klassieke computers heeft geleid tot QIO-algoritmes die op klassieke hardware draaien”, laat Microsoft in een blogpost weten. “Deze algoritmes laten onderzoekers, ontwikkelaars en providers hun voordeel halen uit de kwantum-aanpak, waardoor de traditionele aanpak voorbijgestreefd wordt.”

Meer efficiëntie bij KPMG

Microsoft geeft aan dat Azure Quantum een full-stack publieke cloud is voor kwantumcomputing. Deze stelt consultancybedrijven als KPMG in staat om kwantumoptimalisatietools te testen voor problemen bij organisaties.

“Azure Quantum laat ons toe verschillende opties om problemen aan te pakken te testen met maar één code, waardoor de efficiëntie stijgt”, zegt Bent Dalager, hoofd van KPMG’s Quantum Hub. “Het doel van deze samenwerking is om blauwdrukken te ontwikkelen voor het oplossen van veelvoorkomende businessproblemen met Azure Quantum.”

Binnenkort al resultaten

Microsoft en KPMG laten weten dat ze initieel zullen inzetten op de benchmarking van oplossingen, zowel voor de portfolio-optimalisatie van financiële diensten als de vloot-optimalisatie van telecommunicatiediensten. In de komende maanden zouden ze al enkele resultaten kunnen voorleggen.

Kwantumcomputer-race

Dat Microsoft in de kwantumcomputer-race zit samen met Amazon, Google, IBM, IonQ, Nvidia en vele anderen, weten we al lang. IBM lanceerde even geleden zijn nieuwe Eagle-processor van 127 qubit en Google stopte tijdskristallen in zijn kwantumcomputer. Toch is het nog even wachten tot de technologie volledig op punt staat.

lees ook

Deloitte doet onderzoek naar kwantumcomputing: slimme zet of niet rendabel?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home