Visual Studio Code krijgt update met betere macOS-ondersteuning

Visual Studio Code - Visual Studio Code

Visual Studio Code, de gratis en open source code-editor van Microsoft, is voorzien van een nieuwe update. De in oktober gelanceerde versie 1.29 biedt onder meer betere ondersteuning voor macOS.

Met de lancering van de macOS Mojave introduceerde Apple een native donkere modus op het besturingssysteem. Visual Studio Code is voortaan helemaal geoptimaliseerd voor die donkere modus. De nieuwe versie 1.29 zorgt ervoor dat alle delen van de app, inclusief menu’s, dialogen en andere gebruikersinstellingen, een donker thema weergeven wanneer deze is ingeschakeld op het OS.

Volledig scherm

Ook is er een instelling toegevoegd die voorkomt dat Visual Studio Code de native schermvullende functie op macOS gebruikt en een nieuwe bureaubladruimte aanmaakt. In plaats daarvan kan je de app schermvullend maken, zonder dat een aparte nieuwe ruimte wordt aangemaakt. Al met al een betere ondersteuning voor een volledig scherm op macOS, wat voordeel biedt voor gebruikers die niet graag een aparte ruimte aan de editor toewijzen.

Verder wordt het zoeken op meerdere regels ondersteund, wat het zoeken naar meer dan één regel met zogeheten regex-expressies mogelijk maakt, en zijn er nog tal van andere nieuwe functies aan de editor toegevoegd.

Python

In oktober voorzag Microsoft de Python Extension voor Visual Studio Code nog van een update, waardoor ontwikkelaars nieuwe tools kregen voor foutopsporingen en een verbeterde taalserver. Python is een van de vele talen die worden ondersteund via een reeks extensies en plug-ins.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home