Red Hat Enterprise Linux 8.2 beta uitgebracht

Red Hat kondigt aan een nieuwe beta uit te brengen voor Red Hat Enterprise Linux 8.2.. De nieuwe Red Hat Linux uitgave bevat enkele leuke functies voor zowel programmeurs als systeembeheerders. 

Vooral de mogelijkheden om je systeem te registreren, RHEL inschrijvingen te koppelen en de mogelijkheid om te installeren vanaf het Content Delivery Network voordat je een pakket installeert is een grote verbetering. Aldus Christian Labisch, een sysadmin van Red Hat. 

Benieuwd naar de nieuwe Red Had uitgave? Via een inschrijving is het mogelijk om vroegtijdige toegang te krijgen. Inschrijven kan via de Red Hat Customer Portal of via de gratis Red Hat Developer Subscription. Voor een kleine uitgave bevat de RHEL 8.2 een aantal grote voordelen. 

Eigenschappen van de nieuwe uitgave

De nieuwe Red Hat uitgave is te gebruiken met zowel interactieve GUI installaties en geautomatiseerde Kickstart installaties. De beta komt met een groot aantal voordelen, zoals:

  • Een kleiner Boot ISO-afbeeldingsbestand vervangt het downloaden van een groot Binary DVD ISO-afbeeldingsbestand. 
  • De CDN gebruikt de nieuwste pakketten, waardoor je na de installatie een volledig geregistreed en up-to-date systeem hebt
  • Registratie vindt plaats voor de installatie van het pakket, wat zorgt voor een sneller en meer gestroomlijnd installatieproces
  • Geïntegreerde ondersteuning voor Red Hat Insights, een service die proactief bedreigingen opmerkt en herstelt, is beschikbaar

Voordelen voor systeembeheerders en developers

De RHEL 8.2 Beta maakt het voor systeembeheerders mogelijk om scenario’s te controleren met in-place upgrades van RHEL 6/7 naar RHEL 8. Dit is een belangrijke update, omdat RHEL vanaf november 2020 niet meer ondersteund wordt. Verder breidt de nieuwe Beta RHELs monitoring en performance mogelijkheden uit. Zo bevat de beta een nieuwe Performance Co-Pilot.

Voor programmeurs voegt de 8.2 een betere integratie met de uitgebreide Berkeley Packet Filter. Dit is een in-kernel virtuele machine die het uitvoeren van code in de kernel space toelaat. Volgens Brendan Gregg, een senior performance architect bij Netflix, maakt de nieuwe beta het mogelijk om “kernel mode applicaties te schrijven die toegang tot middelen krijgen, hoge prestaties leveren en efficiënt werken, terwijl ze de garantie bieden op veiligheid.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home