Wat betekenen de nieuwe Nvidia-ontwikkelingen voor techgiganten? 

Grote technologiebedrijven omarmen de nieuwste hardware-en softwarediensten van Nvidia die aangekondigd werden op de GTC-conferentie.  

Nvidia CEO Jensen Huang kondigde op de GTC-conferentie onder andere Blackwell aan, de nieuwste generatie GPU-technologie en NIM, de AI-oplossing voor de implementatie van AI-modellen in de ontwikkelingsomgeving. Deze jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars zou niet compleet zijn zonder partnerschappen binnen de sector. Enkele grote technologiereuzen omarmen de nieuwe technologieën en smeden reeds grote plannen met Nvidia.  

Nvidia en partners

Nvidia heeft al heel wat samenwerkingen klaarstaan bij grote technologiepartners. Zo zal AWS het nieuwe Blackwell-platform aanbieden en samen met Nvidia zo’n kleine 30.000 GB200-superchips naar Project Ceiba brengen, een AI-supercomputer die exclusief op AWS is gebouwd. Ook Google Cloud zal Nvidia’s Grace Blackwell-platform en NIM-microservices naar zijn cloudinfrastructuur brengen, net zoals Microsoft. Zij kijken nog iets verder en gaan op het gebied van de gezondheidszorg Azure Nivdia’s Clara-suite met microservices en DGX Cloud gebruiken. Hiermee wil Microsoft de medische sector helpen om snel te innoveren op het gebied van klinisch onderzoek en zorgverlening.  

lees ook

Over vijf jaar niveau van algemene AI bereikt, volgens CEO Nvidia

Het softwarebedrijf Oracle is ook van plan om het Grace Blackwell-computerplatform te gebruiken. Dit voor zijn Supercluster- en OCI Compute-instanties, waarbij die laatste zowel de Nvidia GB200-superchip als de B200 Tensor Core GPU gebruikt. SAP gaat de samenwerking met Nvidia inzetten om generatieve AI te integreren in zijn cloudoplossingen. IBM daarentegen wil klanten hiermee helpen om complexe zakelijke uitdagingen op te lossen. IBM Consulting wil zijn technologie- en branche-expertise combineren met Nvidia’s AI Enterprise-softwarestack, inclusief de nieuwe NIM-microservices en Omniverse-technologieën.  

Tot slot breidt Snowflake zijn eerdere samenwerking met Nvidia uit om te integreren met NeMo Retriever. De generatieve AI-microservice verbindt aangepaste LLM’s met bedrijfsgegevens. Dit stelt klanten in staat om de prestaties en schaalbaarheid van chatbotapplicaties die met Snowflake Cortex zijn gebouwd, te verbeteren.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home