Microsoft wil VS Code op Apples nieuwe Arm-chips ondersteunen

visual studio code

Microsoft wil zijn cross-platform code-editor Visual Studio Code ook op de toekomstige Macs met Arm-chips van Apple beschikbaar maken.

“We bekijken zeker ondersteuning voor Mac/ARM in VS Code”, zegt een Microsoft-woordvoerder aan ZDNet. “We hebben nog geen tijdlijn, maar ons team onderzoekt het. Een groot aantal VS Code-gebruikers gebruikt macOS, dus we zijn vastbesloten om hen ook op de nieuwe hardware te ondersteunen.”

Apple kondigde eind juni tijdens een virtuele editie van zijn jaarlijkse WWDC-ontwikkelaarsconferentie aan dat het de Intel-chips in al zijn Mac-toestellen over een periode van twee jaar zal vervangen door in eigen huis ontwikkelde Arm-chips. Waarom Apple dat doet en hoeveel slaagkansen de plannen hebben, analyseerden we reeds in een eerder artikel.

Aangezien Microsoft prat gaat op de platformonafhankelijkheid van VS Code, is het niet vreemd dat het de code-editor ook op deze nieuwe chips wil ondersteunen. Visual Studio Code is gebouwd op Electron en daarvoor is het werk voor compatibiliteit met de nieuwe Apple-chips reeds begonnen.

Extensies

Maar de ondersteuning van VS Code op een nieuwe architectuur betekent ook dat de goede werking van alle extensies moet worden gevalideerd voor het nieuwe platform. De meeste extensies in de VS Code Marketplace zijn geschreven in talen die makkelijk overdraagbaar zijn, zoals JavaScript of Typescript, maar sommige zijn afhankelijk van native binaire bestanden.

“We hebben de meest populaire extensies met native afhankelijkheden geïdentificeerd en werken samen met hun beheerders om ervoor te zorgen dat ze worden bijgewerkt om ook op Arm te werken, voor alle besturingssystemen”, bevestigt de Microsoft-woordvoerder aan ZDNet.

Microsoft werkt ook aan de ondersteuning van VS Code op Windows voor Arm, evenals Linux-systemen die op Arm draaien. Zo zijn er ook verzoeken om officiële VS Code-ondersteuning te bieden aan de Raspberry Pi 4 en het Debian-gebaseerde Raspberry Pi OS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home