SAP lanceert low-code-platform Build

SAP Build3

De nieuwe toepassing laat SAP-gebruikers van elk niveau toe om applicaties te ontwikkelen en uitbreiden. SAP start eveneens een samenwerking met lesplatform Coursera.

SAP Build moet de volledige potentie van het SAP Business Technology Platform binnen handbereik brengen van zakelijke gebruikers. Via de nieuwe toepassing kunnen gebruikers eenvoudig systemen integreren, processen intelligent bewaken, analyseren en automatiseren. Ze kunnen ook innovatieve toepassingen ontwikkelen, zonder dat de gegevens naar een extern systeem te verplaatsen.

SAP Signavio

SAP Build is geïntegreerd met Signavio, de Business Process Management-software die SAP midden vorig jaar overkocht. De introductie vond plaats tijdens de SAP TechED-conferentie. Met Build krijgen de gebruikers een beter inzicht in hun processen. Zij maken meteen gebruik van de kennis en bedrijfsexpertise in het SAP-platform via meer dan 275.000 referentiepunten van 4.000 klanten en 1.300 toepassingsgerichte workflows.

Het platform zorgt er eveneens voor dat gebruikers snel in contact kunnen komen met collega’s via hands-on sessies en forums. “SAP low-code Build brengt de krachtigste bedrijfsapplicaties samen in een platform dat is ontworpen om bedrijfsexperts snel te ondersteunen”, zegt Juergen Mueller, CTO bij SAP. “Klanten kunnen via Build hun bedrijf toekomstbestendig maken en maximale waarde halen uit hun technologie-investeringen.”

Samenwerking met Coursera

Elk bedrijf is of wordt een technologiebedrijf. En dus zet SAP in op de vaardigheden en inzichten van professionele ontwikkelaars. Het is de bedoeling van SAP om tegen 2025 twee miljoen ontwikkelaars bij te scholen. Om dat doel te bereiken verdrievoudigt SAP het gratis lesaanbod op de learning-site. In dat verband sloot het bedrijf een samenwerking af met leerplatform Coursera.

SAP lanceert op het platform een Professional Certificate op beginnersniveau. “Dit certificaat is ontworpen voor elke ontwikkelaar ongeacht de achtergrond, diploma of branche-ervaring”, aldus Jeff Maggioncalda, CEO van Coursera. “De opleiding zal de deelnemers voorbereiden op instapfuncties in enkele van de meest gevraagde vakgebieden waardoor iedereen de kans krijgt om zijn vaardigheden en economische kansen te vergroten.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home