Microsoft brengt Cards naar low-code-omgeving om mini-apps te bouwen in Microsoft 365  

Microsoft Power Apps

Microsoft maakt low-code-ontwikkeling mogelijk met Adaptive Cards. Ontwikkelaars kunnen ermee aan de slag om bedrijfsspecifieke micro-apps te bouwen voor Teams, Outlook, andere Microsoft 365-apps en apps die je zelf bouwde via Power Apps.

Microsoft komt met de low-code-oplossing Adaptive Cards. De functie helpt met het ontwikkelen en integreren van lichtgewichte apps in Microsoft 365-apps, zoals Teams en Outlook en in zelfontworpen apps. Ontwikkelaars kunnen de functie gebruiken via de low-code-tool van Microsoft: Power Apps.

Ontwikkeling vereenvoudigen

De functie moet het eenvoudig maken om micro-apps te bouwen, waarin data gedeeld, verzameld en aan elkaar gekoppeld kan worden. Ontwikkelaars kunnen met een JSON-framework aan de slag om een fijne gebruikerservaring te creëren en te bepalen wat er gebeurt met data.

lees ook

Microsoft introduceert Power Apps-abonnement gebaseerd op gebruik

De kaart, de code en de data die wordt verzameld, worden bij Microsoft-applicaties allemaal opgeslagen via Dataverse. De data blijven daarmee binnen dezelfde omgeving en is eenvoudig te hergebruiken in andere processen.

Voor de gebouwde kaart geldt hetzelfde principe. De kaart is eenvoudig in Teams of Outlook te delen met collega’s om feedback te verzamelen, vertelt Ryan Cunningham, VP van Power Apps bij Microsoft: “Als ik in Teams ben, plak ik de hyperlink in de stroom van het gesprek en deze ontvouwt zich automatisch, net als wanneer ik een link naar een Word-document plak.”

Bron: Microsoft

Cards kan ook vanuit Power Automate worden gebruikt. Dat is een RPA- en no-code-platform. Om aanpassingen te maken is wel kennis van zaken vereist en zal Power Automate niet volstaan.

Power Apps

Voor Power Apps staat er nog een nieuwigheid op de planning. Met een nieuwe functie moeten ontwikkelaars en zakelijke gebruikers tegelijk aan applicaties kunnen sleutelen. Voorlopig zijn beide functies in preview uit te testen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home