Linux-kernel krijgt framework voor automatisch testproces

Linux

De belangrijkste Linux-ontwikkelaars hebben zich achter één geautomatiseerd test-framework voor de Linux-kernel geschaard, genaamd KernelCI. Het nieuwe Linux Foundation-project moet een antwoord bieden op de fragmentatie die het testproces vandaag kent.

De focus op KernelCI betekent echter niet dat de vele Linux-testpakketten verdwijnen. Ze zullen alleen niet langer op zichzelf staan, ​​zonder dat er sprake is van enige onderlinge coördinatie. KernelCI biedt voortaan één plek om testresultaten op te slaan, te bekijken, te vergelijken en te volgen, aldus ZDNet.

Centrale regie

Bovendien verbetert KernelCI het testen en valideren van de kernel, consolideert het bestaande testinitiatieven en verbetert het de algemene beveiliging van Linux. Daarbij vergroot het de pool van geteste hardware, wat een positieve uitwerking heeft op de kwaliteit, stabiliteit en langdurig onderhoud van de Linux-kernel. KernelCI pakt onder meer ook het probleem van het omgaan met patches binnen de Linux-kernelontwikkeling aan.

Het testen van Linux is vandaag gefragmenteerd, doordat het grotendeels in private silo’s wordt gedaan zonder voldoende samenwerking op het gebied van testsoftware of methodologieën. De Linux-kernel is nu eenmaal ontwikkeld door een grote, opensource samenwerkingsgemeenschap, die werkt via de Linux Kernel Mailing List (LKML), waardoor er geen sprake is van een brede, gerichte samenwerking.

Meer verschillende hardware testen

KernelCI is ontworpen om het testen van Linux op een breed scala aan hardware aan te pakken. Als Linux-patches nu worden getest, gebeurt dat op de eigen machines van ontwikkelaars. Je kunt er dus zeker van zijn dat Linux zou werken zoals verwacht op reguliere hardware. Alleen bij minder populaire hardware is de kans groot dat de patches daar dus niet op worden getest of dat ontwikkelaars alleen de focus leggen op dat wat zij persoonlijk als belangrijk ervaren.

“Linux werkt overal en op zoveel verschillende stukjes hardware, maar het testen op die hardware was zeer minimaal. De meeste mensen testen slechts de weinige dingen waar ze om geven. Wij willen het nu op zoveel mogelijk hardware testen, zodat we er zeker van kunnen zijn dat we alle hardware ondersteunen, waarvan we beweren dat we die ondersteunen”, zegt Greg Kroah-Hartman, beheerder van de Linux stable branch. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home