Opensource-community richt pijlen op energiesector, IoT en edge

open source code

De Linux Foundation versterkt zijn focus op de energiesector en lanceert voor IoT en edge een nieuwe sandbox. Tegelijk kondigt het een nieuwe samenwerking met Fujitsu aan rond AI.

Tijdens de Open Source Summit in Bilbao meldt de Linux Foundation (LF) dat LF Energy flink wat tractie begint te krijgen. Het voegt vijf nieuwe leden toe, zes significante software releases en drie uitgebreide rapporten om een groeiende community te bouwen voor een technologisch ecosysteem.

Arpit Joshipura, Interim Executive Director, LF Energy: “Alleen al in de afgelopen twaalf maanden heeft LF Energy een 1,25x toename gezien in gehoste projecten, een toename van 23 procent in unieke bijdragers, een toename van 15 procent in commits en een toename van 8 procent in toegevoegde regels code over unieke commits. Dat brengt het totaal aantal regels code op 114 miljoen.”

“Deze vooruitgang kan niet snel genoeg gaan als we de ambitieuze decarbonisatiedoelstellingen van nationale en internationale instanties willen halen.”

LF Edge Sandbox

Naast de energiesector richt LF zich ook op edge– en IoT-technologieën met de lancering van een nieuwe sandbox om de uitrol van code te accelereren. De Edge Sandbox is een gecentraliseerd systeem dat ontwikkelaars toelaat om snel proof-of-concepts, demonstraties en end-user ervaringen op te starten.

“De beschikbaarheid van de LF Edge Sandbox is een bewijs van het robuuste aanbod van edge computing-oplossingen waar veel vraag naar is”, zegt Arpit Joshipura, general manager, Networking, Edge and IoT, the Linux Foundation. “Deze nieuwe service maakt het nog makkelijker voor mensen en organisaties om verschillende LF Edge projectoplossingen en blauwdrukken in verschillende formaten uit te proberen, waardoor ze uiteindelijk sneller kunnen worden ingezet.”

lees ook

Absolute top van de tech-wereld onderstreept risico’s van AI

Fujitsu en AI

Tot slot springt ook de aankondiging van Fujitsu rond AI in het oog tijdens de Open Source Summit. De Japanse fabrikant lanceert samen met LF een nieuwe technologie richting geautomatiseerde machine learning en technologieën voor een faire AI. Beide gaan respectievelijk door het leven als SapientML en Intersectional Fairness.

Met beide projecten wil de Linux Foundation AI verder democratiseren, zodat ontwikkelaars vanaf overal toegang hebben tot de nieuwste technologie via een open platform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home