Lenovo ontwikkelt zespotige robothond Daystar Bot GS

Lenovo - iF Design

De iF Award legde de ontwikkeling bloot van Lenovo’s nieuwe zespotige robothond, die met geavanceerde sensoren elk type landschap kan inspecteren, bewaken en gegevens verzamelen. 

Lenovo is niet het eerste merk dat in ons opkomt als het gaat over robots. Toch bouwt het innovatielab in Shanghai al enkele jaren robots en kregen we dankzij de iF Design Award een voorproefje te zien van de zogenoemde Daystar Bot GS, een robothond met zes poten. Deze robot draagt heel wat geavanceerde sensoren en camera’s met zich mee en is speciaal ontworpen om industriële faciliteiten te inspecteren en zich door uitdagende terreinen te navigeren.  

iF Award legt robothond bloot

Lenovo deelde nog geen officiële informatie over de Daystar Bot GS robothond. Doordat de robot werd uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze 2024 iF Design Award in de categorieën product en industrie, kregen we al een voorproefje van de robothond te zien. De iF website vermeldt het volgende: 

“Met een geavanceerd besturingssysteem, geavanceerde waarnemingsalgoritmen en IP66 robuuste bescherming, presteert GS beter in onvoorziene scenario’s, waardoor uitgebreide gegevensverzameling op elke locatie en op elk moment mogelijk is.”  

Niet de eerste robot

Hoewel we bij robottechnologie niet meteen aan Lenovo denken, is dit niet de eerste robot uit Lenovo’s portfolio. Het bedrijf ontwikkelde een Daystar-divisie die sinds 2020 reeds robots maakt, waar eerder al de vierpotige robodog Q1 ontwikkeld werd. Die robot werd speciaal gecreëerd om in moeilijk te verkennen terreinen te navigeren. Met Bot GS gaat Lenovo nog een stap verder, de zespotige robot is in staat om elke locatie en alle soorten landschappen te inspecteren, bewaken en gegevens te verzamelen.  

lees ook

AI-onderzoekers bouwen kunstmatige visuele cortex

De Bot GS werd meteen vergeleken met de reeds bestaande robot Spot van Boston Dynamics. Bot GS heeft een extra paar poten en een breder frame. Bovendien zou het ontwerp de robot meer stabiliteit en wendbaarheid geven in vergelijking met Spot, al zijn die prestaties nog niet getest. De robothond Bot GS zal naar verwachting in 2024 op de Aziatische markt komen, de prijzen en prestaties worden nog gecommuniceerd.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home