Google kondigt veelvoud aan nieuwe Firebase-functies aan

Firebase Google IO banner

Tijdens Google I/O kondigde Google een aantal nieuwe functies aan voor Firebase: een platform waarmee je mobiele en web applicaties kunt bouwen. Zo wordt Firebase uitgebreid met onder meer een Storage Emulation suite, app-beveiliging met App Check, Firebase Extensions en crash reports. 

De eerste aankondiging die Google deze week maakte over zijn Firebase-platform is de toevoeging aan Emulator Suite. Ontwikkelaars kunnen hierdoor geëmuleerde versies van backend producten lokaal draaien. Dat maakt een snellere ontwikkeling mogelijk, zonder dat data veranderd moeten worden of er extra kosten bij komen kijken. 

Een andere toevoeging is ondersteuning voor Android App Bundles. Ontwikkelaars kunnen zo de verspreiding van hun applicaties volledig beheren. Ook kunnen ontwikkelaars via Firebase App Distribution pre-release versies van hun apps vrijgeven voor vertrouwde gebruikers. Zo kunnen ze feedback krijgen voordat ze hun applicaties op grote schaal lanceren naar iOS en Android. 

Firebase Extensions bieden bundels aan code waarmee ontwikkelaars veelvoorkomende taken kunnen uitvoeren in minder stappen. Google begon met negen Extensions, maar dankzij samenwerkingen met andere bedrijven voegt Google er nu een aantal aan toe: 

  • Run Subscriptions Payments en Send Invoices (in samenwerking met Stripe)
  • Search with Algolia
  • Manage Marketing with Mailchimp
  • Send Message with MessageBird

Met App Check, kunnen ontwikkelaars hun gebruikers beschermen en data beschermen tegen dreigingen van buitenaf en controleren wie toegang heeft tot de infrastructuur. App Check beschermt toegang tot diensten door inkomend verkeer te verifiëren en verkeer zonder de juiste toegangsgegevens te blokkeren. 

Houd applicaties in topconditie

Dankzij de handmatige zoek- en filterfuncties van Firebase Crashlytics kunnen ontwikkelaars gecrashte apps makkelijker onderzoeken. Crashlytics geeft een overzicht in de stabiliteit van de app door fouten op te sporen en te verhelpen, voordat ze impact hebben op veel gebruikers. Ook is het mogelijk om trends in crashes te ontdekken, zodat ontwikkelaars de meestvoorkomende problemen kunnen oplossen. 

Firebase Performance Monitoring verwerkt nu data in realtime via een vernieuwd dashboard. Performance Monitoring verzamelt en presenteert data over de app-prestaties. Wanneer de applicatie bijvoorbeeld langzaam draait of instabiel is, is dat eenvoudig terug te zien in het dashboard. Ontwikkelaars kunnen de gezondheid van hun apps zo in realtime bijhouden en meteen ingrijpen wanneer er iets verandert. 

Gepersonaliseerde gebruikerservaring

Dankzij Firebase Remote Config kunnen ontwikkelaars hun applicaties blijven controleren nadat ze zijn toegepast, zonder een nieuwe versie van de app uit te brengen. Hierdoor kunnen ze feature flags opzetten, experimenten draaien en ideeën testen. 

Remote Config biedt ook een personalisatiefunctie die machine learning toepast om de individuele gebruikerservaringen te optimaliseren voor bepaalde doelen. De functie kan bijvoorbeeld engagement en winst maximaliseren door een spel precies moeilijk genoeg te maken, waardoor iemand niet stopt met spelen. Nadat het is opgezet, blijft de personalisatie constant zoeken naar de beste configuratie voor elke gebruiker.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home