Microsoft geeft Project Volterra nieuwe naam en betere specificaties

Project Volterra heet voortaan Microsoft Dev Kit 2023. De ARM-gebaseerde computer krijgt een krachtige Qualcomm-chip mee, samen met 32 GB aan RAM.

Project Volterra reïncarneert naar Microsoft Dev Kit 2023. De Dev Kit is een compacte ARM-gebaseerde PC. Microsoft kiest voor de Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 aan de binnenkant. Die lijkt op de Microsoft SQ3-processor die je in de Surface Pro 9 terugvindt. Het doosje wordt verder uitgerust met 512 GB aan opslag en 32 GB RAM.

Volgens Microsoft kan de Dev Kit overweg met tot drie simultane beeldschermen met dank aan twee USB Type-C-poorten en een mini DisplayPort. Twee van die schermen kunnen een 4K-resolutie aan 60 Hz hebben. Verder krijgt de computer drie keer USB 1, ethernet, Wifi 6 en Bluetooth 5.1. Microsoft Dev Kit 2023 kost 599 dollar.

ARM en NPU

Microsoft wil met de Dev Kit ontwikkelaars overtuigen om Windows op ARM met meer enthousiasme te omarmen. Waar Apple met de migratie naar zijn eigen ARM-gebaseerde M1- en M2-processors wel veel softwareontwikkelaars enthousiast kon maken, blijft de omarming van native ARM in het Windows-ecosysteem beperkt. Dat hoeft niet te verwonderen, aangezien Microsoft zelf niet altijd even snel is met de lancering van eigen producten en diensten voor ARM.

De focus van de Volterra en de Dev Kit 2023 gaat echter voorbij ARM. De processor heeft een Neural Processing Unit (NPU) aan boord en Microsoft wil dat ontwikkelaars die NPU leren te omarmen. Het is de bedoeling dat workloads binnen Windows NPU’s vlot omarmen, naar analogie met hoe dat vandaag al met GPU’s gebeurt. Microsoft kondigde Project Volterra met dat opzet aan op Build 2022.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home