Salesforce brengt Einstein GPT naar werknemers in het veld

veldwerker

Salesforce voegt Einstein GPT toe aan de Field Service-app. De integratie van AI moet de communicatie en de planning tussen veldmedewerkers vlotter laten verlopen.

Salesforce voegt Einstein GPT, een generatieve AI-tool die het in maart lanceerde, toe aan Field Service, een app voor werknemers in het veld. Dankzij die toevoeging kunnen werknemers die op locatie moeten gaan Einstein GPT overal mee naar toenemen via hun smartphone. Dat maakt het plannen van het werk en de communicatie tussen de werknemers een stuk eenvoudiger.

lees ook

Salesforce lanceert Einstein GPT: generatieve AI voor het hele portfolio

Als voorbeeld haalt Salesforce een mechanieker die een herstelling ter plaatse moet gaan uitvoeren aan. Via Field Service kan hij of zij zoeken naar handleidingen of instructies die Einstein GPT op maat maakt voor die specifieke taak. Ook na het uitvoering van de herstelling kan de AI-tool nog van dienst zijn. De mechanieker kan notities laten maken van wat er precies gedaan is zodat die informatie bij een volgende ingreep beschikbaar is voor een collega.

Planning

Salesforce voegt verder ook een vleugje AI toe aan Asset Management en Flex Management. Die eerste wordt voorzien van real-time en voorspellende gegevens die de staat van machines en infrastructuur in kaart brengt en voorspelt wanneer een herstelling nodig, zodat bedrijven dit tijdig kunnen inplannen. Bij Flex Management staat AI werkgever bij bij het opstellen van planningsroosters voor veldmedewerkers. Zo kan de persoon met de juiste vaardigheden naar een locatie gestuurd worden.

lees ook

Salesforce Genie is een konijn en dat wil iets zeggen

Met de lancering van Einstein GPT heeft Salesforce duidelijk een versnelling hoger geschakeld in het uitrollen van AI doorheen het hele portfolio. Einstein GPT werd mede mogelijk gemaakt door het eerder gelanceerde Genie: een datacloud die alle relevante gegevens van het bedrijf samenvoegt. Het AI-algoritme op een veilige manier toegang tot die gegevens om relevante content te genereren, zonder dat gevoelige interne gegevens extern te grabbel komen te liggen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home