NetApp koopt CloudCheckr om FinOps-business uit te breiden

NetApp CloudCheckr

NetApp hoopt zijn FinOps-business uit te breiden met de aankoop van CloudCheckr voor een nog niet vrijgegeven prijs. CloudCheckr wordt geïntegreerd in het Spot by NetApp-platform.

NetApp koopt CloudCheckr aan om zijn FinOps-business uit te breiden. De prijs die op de deal plakt, is nog niet bekend. Het bedrijf integreert CloudCheckr met het Spot by NetApp-platform, dat analytisch vermogen en automatisatie gebruikt om bedrijven van een goed presterende en kostenefficiënte cloudinfrastructuur te voorzien.

Wat is CloudCheckr precies?

CloudCheckr verkoopt software die de kosten van onder andere AWS, Azure en Google Cloud analyseert, door de rekeningen van verschillende accounts onder de loep te nemen. Klanten krijgen zo een overzichtelijk totaalplaatje van de cloudkosten van hun bedrijf voorgeschoteld. Denk bijvoorbeeld aan de middelen die ze gebruiken, configuraties, toestemmingen, security, compliance en veranderingen die ze doorvoeren.

Nieuwe functies

Anthony Lye, senior cloud VP bij NetApp, laat in een blogpost weten dat de software van CloudCheckr een aanwinst is voor het Spot-platform. Het voegt namelijk functies toe als geautomatiseerde acties, veilige configuraties en meer inzicht in de kosten van het bedrijf dankzij gedetailleerde rapporten.

Geen kopzorgen over kosten

Volgens Lye heeft de shift naar de cloud ervoor gezorgd dat bedrijven meer moeten inzetten op het controleren van hun kosten. Anders kunnen ze wel eens voor verrassingen komen te staan. “Het beheren van cloudkosten naast het versnellen van cloudapplicaties, is een heuse uitdaging voor organisaties die hun ROI willen maximaliseren.”

Door CloudCheckr aan te kopen, kunnen klanten hun cloudinfrastructuur en -toepassingen sneller uitrollen zonder zich zorgen te maken over de operationele uitgaven. Lye zegt dan ook: “We zetten een kritieke stap voorwaarts in onze FinOps-strategie en vergroten zo onze leiderspositie op het vlak van CloudOps.”

Opslag in de cloud

NetApp besloot vorig jaar meer in te zetten op CloudOps en FinOps na de overname van Spot, een Israëlische start-up in de optimalisatie van cloudinfrastructuur. Voor 450 miljoen dollar ontstond zo dus het Spot by NetApp-platform. Deze acquisitie was een sleutelmoment voor NetApp, dat vroeger enkel inzette op opslag van hardware en nu vooral werkt aan opslag in de cloud.

lees ook

7 bekende cloudproblemen en hoe je ze oplost

Goede strategie of niet?

Volgens Steve McDowell, een analist bij Moor Insights & Strategy, lijkt CloudCheckr wel het tweelingbroertje van Spot. Toch geeft NetApp aan dat de technologie van CloudCheckr complementair is aan die van Spot. McDowell denkt dan ook dat NetApp op deze manier de tijd om software te ontwikkelen, wil verkorten. Wat een goede strategie kan zijn.

NetApp doet de laatste tijd echter wel veel uitgaven, volgens McDowell. De organisatie nam dan ook vier andere bedrijven over in 18 maanden tijd. “De integratie van bedrijven in een grotere organisatie heeft tijd en vooral veel zorg nodig. NetApp gaat hier misschien net iets te snel”, voegt hij er nog aan toe.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home