Dell Boomi neemt Unifi over om iPaaS-aanbod te versterken

overname

Boomi, dochteronderneming van Dell Technologies, neemt voor een onbekend bedrag Unifi Software over. Boomi is van plan om de mogelijkheden van de aanbieder van AI-aangedreven datamanagementtools rechtstreeks in zijn integratieplatform-as-a-service (iPaaS)-suite te integreren. 

De overname van Unifi zou deel uitmaken van een bredere inspanning van Boomi om de functies voor gegevensbeheer van zijn oplossing uit te breiden. Zo heeft het bedrijf tools toegevoegd die analisten kunnen gebruiken om hun gegevens te analyseren en werkt Boomi aan het vereenvoudigen van hun workflow.

“De toevoeging van datacatalogering en -voorbereiding aan het Boomi-integratieplatform helpt de klant de gegevens te ontdekken, beschrijven, vertrouwen en voor te bereiden om er meer waarde uit te halen en te innoveren”, aldus Thameem Khan, directeur productstrategie van Boomi, in een blogpost.

Data Catalog en Unified Data Platform

De iPaas-oplossing van Boomi helpt ondernemingen om niet-gekoppelde systemen met elkaar te integreren, gegevens onderling te delen en deze gegevens te beheren.

Unifi biedt op zijn beurt twee datamanagementtools die AI gebruiken om repetitieve taken te automatiseren. Zo organiseert Data Catalog records uit verschillende bronnen in een gecentraliseerde lijst om gemakkelijker toegang voor analisten mogelijk te maken en biedt Unified Data Platform dezelfde functie, alleen dan met extra mogelijkheden voor gegevensvoorbereiding, aldus Silicon Angle.

De machine learning engine van OneMind ondersteunt de oplossingen van Unifi en geeft bovendien advies. Denk dan bijvoorbeeld aan suggesties voor het organiseren van gegevens op een manier die het zoeken vergemakkelijkt. Ook automatiseert engine verschillende taken, zoals het afstemmen van opmaakverschillen tussen records.

Overname volgt na investering van 17 miljoen dollar

Unifi wist voor bijna 50 miljoen dollar aan venture-financiering op te halen. De overname nu door Boomi komt niet lang na de meest recente financieringsronde van Unifi, een investering van 17 miljoen dollar afgelopen april.

In dezelfde periode nam Matt Mosman, voormalig hoofd bedrijfsontwikkeling bij Oracle, het roer over als CEO van Unifi. Intekhab Nazeer, een veteraan uit de industrie, nam de rol van CFO van Unifi op zich.

Het bod van Boomi moet dan ook aanzienlijk zijn geweest, als het Unifi ervan overtuigde om slechts acht maanden na de forse investering én nieuw leiderschap alsnog het bedrijf te verkopen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home