ChatGPT met Code Interpreter maakt indruk

gpt-5 openAI

Code Interpreter is nog maar net beschikbaar voor ChatGPT, maar de combinatie heeft al een positieve indruk gemaakt.

Professor Ethan Mollick van de Wharton-universiteit, in de staat Pennsylvania, probeerde de alfaversie uit van Code Interpreter voor ChatGPT. Hij was zo enthousiast dat hij er een uitgebreide blog over schreef.

Net nieuw

De publieke bètaversie van de nieuwe tool werd nog maar net aangekondigd, maar de alfaversie circuleert al even onder geselecteerde gebruikers. Professor Mollick is één van die gelukkigen. Neem dat laatste woord gerust letterlijk, de AI-researcher (onder andere) is dolenthousiast over het systeem.

Superlatieven

Met Code Interpreter kan ChatGPT nu ook complexere wiskundige berekeningen maken, code schrijven (in Python) en grafieken genereren. Mollick noemt de combinatie het meest nuttige en interessante AI-model dat hij ooit heeft gebruikt. De blogpost is zo positief dat je bijna op zoek zou gaan naar de disclaimer ‘sponsored content’.

De wetenschapper claimt dat het AI-model seconden deed over taken en berekeningen die hem weken kostten tijdens de studies voor zijn PhD. Bovendien maakt het systeem volgens Mollick minder fouten dan je zou verwachten bij een menselijke analist. Hij was ook onder de indruk van de manier waarop ChatGPT met Code Interpreter kon redeneren, bijna als een menselijke gesprekspartner.

Mollick liet het model op enkele maanden tijd een waaier aan verschillende taken uitvoeren: krachten van superhelden interpreteren, emotie tonen via code of zelfs het kaartspel Magic The Gathering analyseren. Daarnaast testte hij ook de visuele talenten van deze ChatGPT-versie en niet verrassend konden die ook meer dan bekoren.

lees ook

Aantal ChatGPT-gebruikers daalt voor het eerst

Nuance

De goed nieuws-show krijgt nog wel enkele kanttekeningen. Zo zijn de hallucinaties van het AI-model misschien wel verminderd, maar niet helemaal weg. Ze gaan volgens Mollick ook veel minder impact hebben op de code zelf of op de data.

Hij voegt er bovendien aan toe dat Code Interpreter geen alternatief is voor menselijke talenten. Integendeel, hij ziet AI-modellen eerder als een hulpmiddel om de saaiere taken over te nemen van mensen, zodat die zich kunnen focussen op meer interessante zaken. Ironisch genoeg in tegenstelling tot Sam Altman, CEO van ChatGPT’s OpenAI, die daar al eens bezorgdheden over uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home