ChatGPT vanaf nu beschikbaar zonder account 

OpenAI stelt zijn AI-platform ChatGPT open voor iedereen, zonder dat je hiervoor een account moet aanmaken.  

Vanaf nu kan je ChatGPT, het gratis AI-platform van OpenAI, gebruiken zonder een account aan te maken. Nieuwsgierige gebruikers kunnen hierdoor sneller kennismaken met het platform zonder zich te moeten aanmelden, dat schrijft OpenAI in een blogbericht. Gebruikers zonder account missen echter wel enkele voordelen zoals het opslaan van de chatgeschiedenis, het delen van chats of ontgrendelen van extra functies. De uitrol is geleidelijk gestart.  

Voordelen account

Het is niet langer nodig om een account aan te maken op ChatGPT. Vanaf nu kan iedereen zonder account het gratis AI-platform ChatGTP gebruiken. Hiermee wil OpenAI nieuwsgierige gebruikers de kans geven om kennis te maken met het platform, al zit er wel een addertje onder het gras. 

lees ook

Mogen we GPT-5 deze zomer al verwachten? 

Gebruikers zonder account missen enkele voordelen die je met een account wel zou hebben. Zo is er de mogelijkheid om de chatgeschiedenis op te slaan en te bekijken, chats te delen en extra functies te ontgrendelen zoals spraakgesprekken en aangepaste instructies.  

Inhoudsbeveiligingen

OpenAI communiceerde in zijn blogbericht dat de optie om zich af te melden voor modeltraining beschikbaar blijft, ook zonder account. Zo kunnen gebruikers zelf kiezen of hun ChatGPT-activiteiten ingezet worden om OpenAI’s modellen te trainen. Deze kan je eenvoudig uitschakelen door rechtsonder in het chatvenster op het vraagteken te klikken, naar Settings te gaan om vervolgens de functie uit te schakelen.

Verder introduceert OpenAI “aanvullende inhoudsbeveiligingen voor deze ervaring”, waaronder het blokkeren van prompts in een breder scala aan categorieën. Wat deze eerder vage beschrijving betekent en over welke categorieën het gaat, blijft nog onduidelijk. De uitrol zal geleidelijk gebeuren dus voor de nieuwsgierige gebruikers, houd zeker chat.openai.com in de gaten.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home