Dell lanceert nieuwe oplossingen voor databescherming

dell

Dell Technologies lanceert twee nieuwe PowerProtect-toestellen en stopt AI in zijn Apex Backup-dienst. Verder combineert Dell zijn PowerProtect Data Manager met PowerMax.

Dell frist zijn aanbod voor back-up en databeveiliging op aan de hand van verschillende nieuwigheden. De grootste aankondiging betreft de lancering van twee nieuwe toestellen: de Dell PowerProtect Data Domain DD9410 en de DD9910. Deze toestellen moeten vooral snelheidswinst bieden, zowel bij back-ups als bij gegevensherstel wanneer dat nodig is. Bovendien is de hardware efficiënter. Dell deelt enkele cijfers vergeleken met vorige versies:

  • Back-ups gaan tot 38 procent sneller
  • Herstel is tot 44 procent sneller
  • De toestellen gebruiken tot 11 procent minder energie
  • Deduplicatie is mogelijk tot factor 65

Dell wil met de PowerProtect Data Domain DD9410 en de DD9910 grote organisaties helpen om grote hoeveelheden aan data op een efficiënte manier veilig te stellen. Back-up, herstel, analytics en meer zitten in de software van de oplossing ingebakken.

Back-up-chatbot

Uiteraard moet ook deze aankondiging een AI-sausje hebben, dus introduceert Dell de Apex Backup Service AI. Dat is een chatbot die helpt met vragen over gegevensbescherming, maar ook snel gedetailleerde rapporten kan opleveren. Back-ups configureren kan ook met de hulp van de generatieve AI.

Tot slot laat Dell weten dat de Storage Direct Protection in Dell PowerProtect Data Manager native integratie biedt met Dell PowerMax enterprise storage voor back-up en recovery van en naar PowerProtect Data Domain.

Beschikbaarheid

De Dell PowerProtect Data Domain DD9410- en DD9910-systemen zijn wereldwijd beschikbaar, net als Dell APEX Backup Services AI. De Storage Direct Protection voor PowerMax zal wereldwijd beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2024.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home