Belgische dataspecialist Sentiance komt in Britse handen

Sentiance

De Antwerpse dataspecialist Sentiance komt in Britse handen. De Britse technologieholding MESH Holdings neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf, zo schrijft De Tijd.

Sentiance zet IoT-data om in gedragspatronen. Door data van accelerometers en de gps-sensor in een telefoon te combineren met andere persoonsgegevens, tovert het bedrijf banale data om tot waardevolle gedragsprofielen. Techzine sprak eerder dit jaar met het bedrijf, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Het Antwerpse groeibedrijf  heeft nu de aandacht getrokken van de Britse holding MESH Holdings. Dat had sinds april al een aandeel van 15 procent in Sentiance, maar verhoogt dat naar 80 procent, zodat de dataspecialist effectief in Britse handen komt. Binnen de twee jaar zou het alle aandelen verwerven, zo meldt Belga nog.

MESH zou ook meteen 15 miljoen euro in Sentiance pompen. In de afgelopen jaren haalde het bedrijf al ettelijke miljoenen euro’s op via verschillende kapitaalrondes. De laatste ronde dateert van 2017, toen 8 miljoen euro werd opgehaald.

Sentiance zegt in een reactie aan De Tijd dat de deal nog niet volledig rond is. MESH had in april reeds een optie bedongen om Sentiance helemaal over te nemen en heeft die nu gelicht, maar er zijn nog geen contracten getekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home