Internet of Things: dé toekomst van het bedrijfsleven

matter iot

Internet of Things, je hoort er steeds meer over. Er wordt niet alleen veel over gesproken, het wordt ook steeds meer toegepast.

In de meeste grote bedrijven is het al niet meer weg te denken. IoT, ook wel Internet der Dingen genoemd in het Nederlands, levert ongelooflijk veel nieuwe mogelijkheden. Bovendien past het ook helemaal bij onze generatie. Onze digitale samenleving. Het maakt het werken gemakkelijker en biedt een geheel nieuwe toekomst voor de maatschappij, het bedrijfsleven en de programmeurs. IoT klinkt misschien ingewikkeld, maar het is echt minder moeilijk dan je denkt. Ook jij kan hiermee aan de slag. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder!

Wat is Internet of Things?

Met Internet of Things bedoelen we simpel gezegd de wijze waarop alle dingen verbonden kunnen zijn met het internet. Een belangrijk concept binnen het bedrijfsleven. In contact staan met de buitenwereld is immers belangrijker dan ooit. We hebben 24/7 toegang tot elkaar. Met Internet of Things is ook een duur abonnement bij een grote telefoonprovider niet meer mogelijk. Er zijn meer mogelijkheden voor een snelle verbinding en goede connectie. Dat maakt bijvoorbeeld dat mensen sneller voor een mvno kunnen kiezen en kosten kunnen besparen. Dit is slechts één van de talloze voordelen van een IoT platform.

Hierbij bedoelen we echter niet alleen mensen en dieren die met het internet in contact kunnen staan. Ook voorwerpen. Bijvoorbeeld apparaten die zelf kunnen aangeven dat er hulp nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een printer die van afstand doorgeeft dat het papier of de inkt op is. Dit is slechts een heel klein voorbeeld, maar ook hier spreken we van IoT. Op deze manier wordt de efficiëntie op de werkvloer verhoogd.

In de afgelopen jaren is Internet of Things enorm gegroeid. Deskundigen kunnen steeds makkelijker te werk gaan. Ook doordat het steeds beter mogelijk is om producten met het internet te verbinden. De techniek blijft zich verbeteren. Uiteindelijk gaan we waarschijnlijk richting een bedrijfsleven waar het internet geheel niet meer mag ontbreken om überhaupt iets gedaan te krijgen.

Voordelen van een IoT platform

Maar waarom is het zo belangrijk om in een iot platform te investeren? Wat levert het je op? Het is niet voor niets dat steeds meer ondernemers voor IoT kiezen en ook veel studenten hier steeds meer mee experimenteren. Hier kleven namelijk tal van voordelen aan.

Een van de belangrijkste redenen om voor IoT te kiezen, is toch wel omdat dit uiteindelijk echt de toekomst zal zijn. Grote kans dat de concurrentie hier ook al in grote mate gebruik van maakt. Je kunt niet achterblijven. Zeker niet nu studenten hier ook al met grote regelmaat mee aan de slag gaat. Je moet de nieuwe generatie voor blijven.

Daarnaast bespaart het ook nog eens heel veel tijd en is er minder mankracht nodig om hetzelfde werk te doen. Er is minder menselijke communicatie nodig. Daardoor kan er veel effectiever gewerkt worden en is er ook minder ruimte voor menselijke fouten. Doordat er minder personeel nodig is, bespaar je ook nog eens geld.


Dit is een commerciële bijdrage in samenwerking met DNG. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home