AI-chatbot van Google wordt al getest in Amerikaanse ziekenhuizen

Google test in de VS een AI-chatbot die medische vragen kan beantwoorden. Op termijn moet de chatbot landen met beperkte toegang tot dokters ten goede komen.

Google hoopt met zijn chatbot door te breken in de medische sector. De Med-PaLM 2-AI-bot wordt momenteel al getest in verschillende ziekenhuizen in de VS. Dat weet de Wall Street Journal. Med-PaLM 2 is een variant op PaLM 2, dat aan de basis ligt van ChatGPT-concurrent Bard.

Beter getraind

Het model is getraind op extra gecureerde medische data. Daardoor is het volgens Google beter in staat om conversaties rond medische onderwerpen te voeren. Voorlopig onderzoek wijst echter uit dat ook de medische chatbot nog geregeld de bal misslaat, en minder nauwkeurig is en minder relevante antwoorden geeft dan echte dokters. Over het algemeen zijn de prestaties van de bot echter wel van een behoorlijk niveau.

De chatbot zou geen gegevens van patiënten verzamelen en Google zou daar evenmin toegang toe krijgen. De bot is nog in een vroeg ontwikkelingsstadium, maar het lijkt in ieder geval de ambitie om de technologie op termijn breder uit te rollen. Dat zal niet meteen voor bij ons zijn. In Europa is Bard nog niet gelanceerd, omdat Google de bot nog niet in overeenstemming kon brengen met Europese regels rond data, AI en privacy. Een excursie van zo’n bot in de medische wereld lijkt hier al helemaal niet aan de orde.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home