Zoom zet in op grootschalige virtuele evenementen met Liminal

Zoom

Zoom wil zich in de toekomst toeleggen op virtuele evenementen en investeert daarom in enkele tools van start-up Liminal. Twee mede-oprichters van het bedrijf maken ook de overstap naar Zoom.

Nu er steeds meer wordt ingezet op virtuele en hybride evenementen, wil ook Zoom niet bij de pakken blijven zitten. De videogigant investeert in de start-up Liminal en neemt enkele tools en mede-oprichters met zich mee.

Professionele evenementen op afstand

De ZoomOSC- en ZoomISO-apps van Liminal zijn gebouwd om professionele virtuele evenementen te creëren. De toepassingen zullen hoogstwaarschijnlijk geïntegreerd worden om in complexe technische productienoden te voorzien.

Dankzij ZoomOSC kan het platform namelijk gekoppeld worden aan software en hardware van derden. ZoomISO laat onder andere toe de video-output van deelnemers te exporteren naar een bepaalde media server, ook in HD.

Organisaties die dus professionele streaming willen voorzien, zullen dat op deze manier naadloos kunnen doen.

Zoom Events

Dat Zoom al langer geïnteresseerd is in grootschalige evenementen, is duidelijk. In mei kondigde het bedrijf namelijk Zoom Events aan: een evenementenplatform dat de brug slaat tussen de fysieke en virtuele wereld.

Daarnaast maakte het bedrijf de nieuwe Zoom Events Conference-functie bekend in november, waardoor meerdaagse online conferenties makkelijk georganiseerd kunnen worden.

lees ook

Waarom virtuele conferenties ook na de pandemie zullen blijven

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home