Zoom kondigt nieuw platform voor virtuele evenementen aan

Zoom

Zoom introduceert Zoom Events, dat de brug moet maken tussen evenementen met zowel virtuele als fysieke deelnemers in een wereld na corona.

Videocommunicatiespecialist Zoom gaat deze zomer Zoom Events uitrollen. Dat nieuwe platform moet tegemoet komen aan de realiteit van een post-covid-wereld. Zoom verwacht dat fysieke evenementen zullen terugkeren, maar dat ook een digitaal aspect belangrijk blijft. Zo kunnen deelnemers zowel op locatie als vanachter hun pc deelnemen.

Centrale hub

Zoom Events is een evolutie van OnZoom, dat het bedrijf eind vorig jaar in bèta uitrolde. Het platform laat organisaties toe om een digitale hub te bouwen waar ze hun events delen, registratie en tickets regelen en zelfs de evenementen (digitaal) hosten. Netwerkcapaciteiten moeten deelnemers dichter bij elkaar brengen terwijl beheerders toegang krijgen tot statistieken om het succes van een evenement te monitoren.

Zoom Events richt zich niet alleen op externe aangelegenheden maar ook interne evenementen van grote bedrijven. De hub is zowel de centrale locatie voor het digitale evenement als de digitale ontmoetingsplek voor alle deelnemers, ook wanneer ze fysiek aanwezig zijn. Zoom Events is niet gratis. Zoom hoopt met de functionaliteit gratis gebruikers te converteren naar betalende klanten.

Relevantie behouden

Het bedrijf is tijdens de pandemie enorm gegroeid van klein nichebedrijf naar alomtegenwoordige speler. Nu de pandemie stilaan richting zijn einde loopt, is het aan Zoom om het momentum te bewaren. Dat is moeilijk in een wereld waar Microsoft met Teams steeds meer marktaandeel opslokt. De focus op evenementen en al zeker de ondersteuning bij de organisatie van fysieke events onderscheidt Zoom van Teams maar is niet helemaal uniek. Cisco heeft met Webex Events een gelijkaardig doel en Microsoft probeert met LinkedIn ook in te spelen op de eventmarkt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home