Zoom Events ondersteunt voortaan meerdere gelijktijdige sessies bij online conferenties

Het communicatieplatform Zoom heeft nieuwe functies aangekondigd. Zo lanceert het bedrijf Zoom Events Conference, waardoor het mogelijk wordt om meerdaagse online conferenties te organiseren.

In mei kondigde Zoom het nieuwe platform Zoom Events aan. Dat platform moet evenementen met zowel virtuele als fysieke deelnemers zo goed mogelijk ondersteunen. Zoom zorgt er nu voor dat het platform ook beter inspeelt op online conferenties met meerdere sessies.  

Zoom Events Conference

Gebruikers van het communicatieplatform met een Zoom Events-licentie kunnen binnenkort van enkele nieuwe functies genieten.

Organisatoren kunnen hierdoor rekenen op meer ondersteuning tijdens de voorbereiding van hun evenementen. Daarnaast worden de functies verbeterd om deelnemers en sponsoren te betrekken.

De functies zijn er allemaal op gericht om online conferenties met meerdere sessies zo goed mogelijk te laten verlopen. Het stelt organisatoren in staat om dertien sessies gelijktijdig te organiseren. Daarnaast kunnen zij de sessies aantrekkelijker maken door een infovideo toe te voegen om bijvoorbeeld spreker te introduceren.

Organisatoren krijgen bovendien gegevensrapporten na afloop van het evenement. Op basis daarvan kunnen zij de opkomst, betrokkenheid en omzet monitoren. Dat geeft mogelijkheden voor toekomstige online conferenties.

lees ook

Waarom virtuele conferenties ook na de pandemie zullen blijven

Deelnemers

Deelnemers aan het evenement zullen daarnaast ook op een verbeterde online conferentie toekomen. Zij kunnen sessies toevoegen aan hun agenda en zo hun planning beter beheren. Daarnaast kunnen zij eenvoudig zoeken naar een bepaalde sessie door verbeterde zoekfuncties. Tot slot zal netwerken na afloop van het evenement beter mogelijk zijn.

De nieuwe mogelijkheden illustreerde het bedrijf zelf tijdens de aankondiging op Zoomtopia 2021, waar de oplossing werd ingezet om meer dan 33.000 deelnemers wereldwijd online te verwelkomen.

In België is het al mogelijk om gratis evenementen te organiseren op het platform. Betaalde evenementen zijn nog niet mogelijk in ons land, maar sinds kort wel in Nederland en al langer in Duitsland.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home