Zoom koppelt whiteboard-functie los van vergaderingen en werkt aan realtime-vertalingen

Zoom

Zoom maakt van zijn whiteboard-functionaliteit een afzonderlijk product dat ook buiten videovergaderingen verder leeft.

Zoom wil zijn whiteboard-functie een flinke boost geven. Dat maakt de videocallspecialist bekend tijdens zijn digitale Zoomtopia-event. Vandaag laat Zoom je al toe om whiteboards aan te maken en te delen als onderdeel van een vergadering. Binnenkort kan je Zoom Whiteboard ook gebruiken buiten vergaderingen. Whiteboard ontpopt zich zo tot een oplossing die afzonderlijk van videovergaderingen bestaat in de plaats van een onderdeel ervan.

Je zal whiteboards kunnen bekijken, plaknotities kunnen toevoegen, kunnen tekenen en commentaar geven wanneer je maar wil. Zoom zal de extra functionaliteit in de loop van dit jaar in een bètaprogramma lanceren.

Transcriptie en vertaling

Verder laat het Amerikaanse bedrijf weten dat het tegen eind volgend jaar zeker 30 nieuwe talen zal ondersteunen in zijn live transcriptiefeature. Om welke talen het precies gaat, verklapt Zoom nog niet. De ambitie is wel een rechtstreeks gevolg van de overname van het Duitse Kites eerder deze zomer.

De functie wordt uitgebreid met realtime vertaling voor betaalde accounts. Tegen eind 2020 moet die functionaliteit beschikbaar zijn voor zeker 12 talen, al weten we opnieuw niet dewelke.

Tot slot kondigt Zoom nog aan dat het zal integreren met Facebook Horizon Workrooms. Dat is een VR-vergaderruimte. Binnen de virtual reality-omgeving kan je dan bijvoorbeeld aan de slag met je whiteboard.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home