Facebook maakt online vergaderen in VR-kantoor mogelijk

Facebook Workspace

Facebook Horizon Workrooms geeft de mogelijkheid om vergaderingen online te organiseren in een virtuele ruimte. De applicatie is voorlopig als bètaversie beschikbaar, voor mensen die zowel een Facebook-account als een Oculus VR-bril bezitten.  

Met de lancering van Horizon Workrooms geeft Facebook inzicht in hun kijk op de virtuele ruimte. In de applicatie wordt het mogelijk digitale vergaderingen te organiseren, waarin jij en 15 collega’s werkelijk rond één tafel plaatsnemen. Daarbuiten kunnen 34 personen de vergadering nog bijwonen zonder VR-bril.

Grote ambities

De ontwikkeling van Horizon Workrooms past perfect in de strategie van het socialemediaplatform, om het volgende computerplatform en het zogenaamde metaverse te bezitten. Met die term wordt gerefereerd naar een virtueel gedeelde ruimte.

lees ook

Events in virtual reality getest: soms briljant, soms onhandig

De applicatie is dan ook ontwikkeld voor de VR-headset Oculus Quest, ook eigendom van Facebook. De verkoop van het nieuwe model van de headset werd vorige maand nog tijdelijk stopgezet, nadat sommige klanten last kregen van huidirritatie door het schuimrubberen gezichtsmasker. Vanaf 24 augustus wordt de headset opnieuw verkocht.

Zoals een echte vergadering

In de vergaderruimte is het mogelijk notities te maken op je laptop, die je meeneemt in de virtuele ruimte. Hiervoor installeer je een bijbehorende desktop-app en gebruik je het hand-tracking apparaat dat je bij Oculus Quest krijgt meegeleverd. In de vergaderruimte staat ook een whiteboard en krijg je een persoonlijke tekentablet aangeboden.

Andrew Bosworth, AR/VR executive bij Facebook, vertelt hoe het bedrijf de ervaring zo dicht mogelijk bij de realiteit laat aansluiten: “Ik denk dat het misschien wel de meest intense VR-toepassing is die bestaat, in termen van hoe hard we proberen om ieder element van de headset in de ervaring te benutten.”

Uitstel lancering

Workrooms is slechts één app dat in het Horizon-gamma zal zitten. Horizon wordt het Facebook universum voor VR, dat ontwikkeld wordt voor Oculus. Eerst werd gezegd dat Horizon in 2020 zou verschijnen, maar voorlopig blijft het programma een bètaversie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home