Intelligente speaker herkent tot 10 deelnemers in Microsoft Teams-meeting

Intelligente luidspreker microsoft teams

De reeks nieuwe intelligente luidsprekers genereren automatisch een transcript tijdens een meeting waarbij deelnemers automatisch worden geïdentificeerd. Yealink en Epos hebben al hardware in de maak.

Drie jaar geleden tijdens Build 2018 heeft Microsoft een prototype getoond van de intelligente luidspreker die vergaderingen optimaal kan registeren in Teams. Sinds toen is er veel veranderd en leek het project in de koelkast te liggen, tot nu.

Intelligente luidspreker microsoft teams
Bron: Microsoft

Tijdens Ignite 2021 presenteert Microsoft nieuwe intelligente speakers die je in een vergaderruimte kan installeren. De kleine toestellen zien eruit als een hoge puck en bevatten verschillende microfoons om tot 10 verschillende stemmen te detecteren. De automatische sprekerdetectie ondersteunt transcriptie en vertaling.

Tijdlijn nog onduidelijk

De nieuwe luidsprekers moeten het handiger maken voor deelnemers die niet op kantoor zijn om conversaties goed te volgen. Microsoft bevestigt dat Yealink en Epos hardware in de maak hebben en ook de Surface Hub is gecertificeerd als intelligente luidspreker.

lees ook

Microsoft Teams presentator-modus maakt vanaf nu je scherm delen interactiever

Het is voorlopig onduidelijk wanneer de nieuwe hardware beschikbaar is, aan welk prijskaartje en wanneer Microsoft Teams de slimme functie integreert. Mogelijk biedt de aankomende Build-conferentie meer duidelijkheid. Een datum voor de 2021-editie van de conferentie is voorlopig nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home