Zoom krijgt dropbox-integratie, encryptie en platform voor events

Zoom

Zoom introduceert een waslijst aan nieuwe mogelijkheden voor zijn videochatplatform en pakt terwijl uit met OnZoom: een systeem om digitale events mee te organiseren.

Zoom wil evolueren van vergaderplatform naar infrastructuurdienst. Daartoe breidt het bedrijf zijn mogelijkheden flink uit. Tijdens het digitale Zoomtopia-evenement ontdekken we wat dat betekent. Eerst en vooral springt de introductie van zogenaamde ‘Zapp’ in het oog. Zapps, kort voor Zoom Apps, zijn toepassingen die je rechtstreeks in een Zoom-vergadering kan openen zonder de dienst te verlaten. Zo kan je samenwerken via een allegaartje aan productiviteitstools terwijl je in een call blijft. Onder andere Slack, Box, Asana en Dropbox zijn al beschikbaar als Zapps. Je vindt de toepassingen onderaan het menu tijdens een call.

De digitale vergaderspecialist laat verder weten dat end-to-end-encryptie binnenkort beschikbaar komt als technische preview. Zoom brengt versleuteling naar zowel betalende klanten als gratis gebruikers, al is de functionaliteit voorlopig optioneel. Je zal encryptie dus zelf moeten inschakelen. Zoom biedt verder een antwoord op de Together Mode van Microsoft Teams met Immersive Scenes. Die functie laat de host toe om achtergrondthema’s te kiezen en mensen in een gezamenlijke achtergrond te plaatsen.

OnZoom

In de marge van de verbeteringen van het gekende videovergaderplatform lanceert Zoom ook OnZoom. Dat is een dient om digitale events te organiseren. OnZoom maakt gebruik van Zoom-technologie maar evenementen werken niet als traditionele calls of events. OnZoom wordt een afzonderlijk platform met bijhorende marktplaats waar mensen en bedrijven evenementen kunnen aanbieden. Het platform maakt het eenvoudig om met tickets te werken of donaties te vragen.

Tot slot kondigt Zoom aan dat het zijn technologie zal beschikbaar stellen in een white label-formule. In combinatie met de vernieuwde SDK en verbeterde API’s moet dat organisaties in staat stellen om de videocapaciteiten van Zoom naadloos met de eigen infrastructuur te integreren. Zoom mikt hier op specifieke verticals zoals healthcare en onderwijs.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home