Zoom lanceert AI die hoogtepunten van elke vergadering bundelt

Geen zin of tijd om een videomeeting te volgen? Binnenkort is dat geen probleem meer met de nieuwe AI-functie van Zoom die alle hoogtepunten bundelt van een opgenomen meeting.

Wie een belangrijke vergadering heeft gemist of door een dubbele boeking prioriteiten moest stellen, heeft vaak extra werk achteraf door de gemiste opgenomen meeting te herbekijken. Snel erdoor scannen is gevaarlijk omdat je nuances en details mist. Zoom wil je in de toekomst helpen om je tijd beter te benutten door via AI automatisch de belangrijkste hoogtepunten te selecteren.

Het spreekt voor zich dat je niet helemaal op een algoritme kan rekenen. Wie de video achteraf bekijkt, kan aanpassingen doorvoeren om aan te tonen welke andere segmenten belangrijker zijn en welke niet. Die aanpassingen worden bewaard voor de volgende kijkers.

Via spraakherkenning

Volgens TNW selecteert de AI de hoogtepunten van elke meeting via sleutelwoorden op basis van spraakherkenning. Je moet dus meetings opnemen met audiotranscriptie ingeschakeld voordat de AI zijn werk kan doen. De nieuwe functie is vanaf vandaag beschikbaar voor betalende klanten via de cloud recording-functie.

Zoom bevestigt dat de Engelse taal wordt ondersteunt voor AI-geselecteerde hoogtepunten. Over Nederlands is er nog geen duidelijkheid. Voorlopig voor ons dus enkel handig bij meetings waar Engels de voertaal is.

Eerder deze maand kondigde Zoom een nieuw platform aan voor virtuele evenementen. Onder de noemer Zoom Events, een evolutie van OnZoom, laat het platform organisaties toe om een digitale hub te bouwen waar ze hun events delen, registratie en tickets regelen en zelfs de evenementen (digitaal) hosten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home