Zoom zet in op inclusiviteit met keuze tussen hij, zij, hen

Steeds meer websites en online diensten maken het mogelijk voor gebruikers om een voornaamwoord te kiezen voor meer inclusiviteit. Zoom vervoegt zich nu in de rij met een nieuwe update.

In Zoom versie 5.7 kan je voortaan een voornaamwoord naar wens kiezen. Wie dat tot vandaag al wilde doen, moest telkens manueel de naam aanpassen die op het scherm verscheen tijdens een live meeting of via hun profiel. Het probleem is dat tal van organisaties de functie blokkeren dat schermnamen worden gewijzigd. Zoom erkent dat probleem nu en voegt de toevoeging van een voornaamwoord toe in een Zoom-profiel.

“Met de introductie van voornaamwoorden hopen we dat het iedereen helpt om zichzelf uit te drukken en om respectvol met anderen om te gaan. Dit leidt uiteindelijk tot een sterkere connectiviteitscultuur en een verbeterde communicatie-ervaring”, aldus Zoom in de aankondiging.

Wanneer je een voornaamwoord aan je Zoom-profiel toevoegt, wordt die altijd getoond als onderdeel van je Zoom-visitekaart. Je kan ook kiezen of voornaamwoorden zichtbaar zijn tijdens meetings als host of panellid. Webinar-deelnemers tonen nooit voornaamwoorden.

lees ook

Zoom lanceert AI die hoogtepunten van elke vergadering bundelt

Gratis Zoom Basic-accounts met een enkele licentie tonen automatisch de nieuwe functie binnen je profiel waar je een voornaamwoord kan invullen. Voor alle andere accounttypes is de functie standaard uitgeschakeld en moet het worden geactiveerd door de accounteigenaar of de IT-admin binnen de organisatie. De Zoom desktopsoftware moet je upgraden naar 5.7.0 om voornaamwoorden te zien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home