Zoom kiest eerste start-ups voor investeringsfonds

Zoom

Zoom heeft de eerste start-ups geselecteerd die aanspraak maken op geld uit het investeringsfonds van 100 miljoen dollar dat het bedrijf eerder dit jaar oprichtte.

Zoom zet zijn investeringsfonds aan het werk. In april van dit jaar kondigde Zoom de oprichting van een fonds ter waarde van 100 miljoen dollar aan. Daarmee wil de communicatiespecialist start-ups ondersteunen die de ambitie hebben om Zoom-apps te ontwikkelen. Die Zoom-apps zullen vervolgens deel uitmaken van het Zoom-ecosysteem. Dat past in de ambitie van het bedrijf om uit te groeien tot een breder communicatieplatform.

Nu heeft Zoom de eerste start-ups geselecteerd die kunnen profiteren van investeringen uit het fonds. De organisaties krijgen tussen de 250.000 dollar en de 2,5 miljoen dollar, zowel van Zoom als van andere investeringspartners. De uitverkoren start-ups kunnen bovendien beroep doen op begeleiding van Zoom zelf via verschillende chatkanalen. Zo komen ze in aanraking met hun concullega’s en experten van Zoom zelf.

Start-ups

De gelukkigen werken aan verschillende toepassingen. Zo is er Warmly dat achtergrondinformatie voorziet voor deelnemers aan een meeting en de organisator de kans geeft om voor iedere vergadering een achtergrond op maat in te stellen. Fathom is een geavanceerde transcriptietool die je toelaat om bepaalde momenten meteen als belangrijk aan te stippen. De inhoud van die momenten kan je vervolgens snel delen binnen bijvoorbeeld Salesforce of Slack. Pledge helpt gebruikers dan weer om meteen donaties te innen tijdens een Zoom-event, terwijl Canvas organisaties bijstaat in sollicitatiegesprekken.

Deze investeringsronde is pas de eerste. Zoom blijft uitkijken naar start-ups die het ecosysteem kunnen verreiken met hun toepassingen. Zoom maakte pas nog zijn kwartaalresultaten bekend, en haalt voor het eerst een omzet van meer dan één miljard dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home