Kwartaalomzet van Zoom overschrijdt voor het eerst 1 miljard dollar

Zoom

Zoom kan tevreden terugblikken op het tweede kwartaal, met een kwartaalomzet van meer dan 1 miljard dollar. Een omzet van die omvang is een primeur voor het videoplatform.

“In Q2 behaalden we onze eerste kwartaalomzet van een miljard dollar, terwijl een sterke winst en cashflow werd geleverd”, zegt oprichter en CEO van Zoom, Eric S. Yuan. Agelopen maandag kwam het bedrijf naar buiten met de kwartaalcijfers, ten opzichte van één jaar geleden steeg de kwartaalomzet met een forse 54 procent.

Het niet-GAAP netto inkomen van het afgelopen kwartaal was 415,1 miljoen dollar. Dit komt neer op 1,36 dollar per aandeel. Tegenover het tweede kwartaal van 2021 is dit een spectaculaire stijging van 0,42 dollar per aandeel.

Yuan wijdt de sterke toename in omzetcijfers voornamelijk aan de uitbreiding van het platform. Vorige maand kondigde het platform Zoom Apps aan, waarmee gebruikers hun favoriete apps kunnen integreren in de Zoom-omgeving. Tegelijk werd Zoom Events algemeen beschikbaar, op dit platform kunnen gebruikers evenementen vanachter hun pc meevolgen.

Toename aantal gebruikers

“Op dit moment zijn we een internationaal merk, met meer dan een half miljoen zakelijke klanten met meer dan 10 werknemers. Volgens ons zet dit ons op een extreem goede positie om organisaties en individuen te ondersteunen bij het opnieuw vormgeven van de werkplek, communicatie en samenwerking.”

Het aantal ondernemingen dat jaarlijks meer dan 100.000 dollar uitgeeft op het platform, is toegenomen met 131 procent, tot 2.278 klanten. Het aantal ondernemingen met een minimum van 10 werknemers is toegenomen met 36 procent in één jaar tijd.

Concurrent Teams snoept toch een aanzienlijk aantal gebruikers weg van het platform. Teams bereikte onlangs de mijlpaal van 250 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Met de uitrol van Windows 11 plant het bedrijf dit aantal uit te breiden, door het videoplatform een centrale plaats te geven in de taakbalk onderaan.

Vooruitblik

In het volgende kwartaal verwacht het bedrijf opnieuw rond de 1 miljard dollar aan omzet te draaien. De totale jaaromzet wordt geschat ergens tussen 4,005 miljard en 4,015 miljard dollar.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home