Zoom wil Microsoft voorblijven en investeert 100 miljoen dollar in Zoom Apps

zoom call

Zoom wil met een investeringsfonds van 100 miljoen dollar zijn app-ecosysteem een gezonde boost geven om Microsoft Teams voor te blijven.

Het bedrijf wil tussen de 250.000 en de 2,5 miljoen dollar per start-up investeren om het portfolio aan te dikken. Zoom wil hen naast geld ook toegang te geven tot connecties binnen Zoom om snel te groeien en succesvol te worden. Ontwikkelaars en bedrijven moeten een rendabel product hebben met al enige markttractie. Nog belangrijker is dat ze alle eitjes in het mandje van Zoom willen leggen om in aanmerking te komen. Wie interesse heeft, kan zich hier aanmelden.

Het spreekt voor zich dat Zoom het geld succesvol wil investeren, maar de belangrijkste focus is vooral om ontwikkelaars en bedrijven kennis te laten maken met het Zoom ecosysteem. Zo lanceerde het eind maart nog een SDK om onder andere Zoom-video’s te embedden in applicaties of websites of om eigen applicaties toe te voegen aan Zoom.

Microsoft Teams counteren

Met de forse investering toont Zoom aan dat het meer is dan alleen een dienst om te videobellen. Het moet dat ook, want Microsoft Teams komt er als een pletwals aan. Slack, ooit de grootste concurrent van Teams, heeft de handdoek in de ring gegooid. Het heeft zijn chat-app verkocht aan Salesforce voor 27,7 miljard dollar eind vorig jaar.

lees ook

Microsoft Teams werkt aan meeting codes in navolging van Zoom

Zoom moet nu verder evolueren om te voorkomen dat Microsoft Teams de bovenhand neemt. Het uitbouwen van een uitgebreid app-ecosysteem is daarin een belangrijkste stap, vandaar de forse investering van 100 miljoen euro. Microsoft kijkt echter niet vanaf de zijlijn toe. Het lanceert aan een recordtempo nieuwe functies en optimalisaties en heeft als onderdeel van Microsoft 365 en een diepe integratie in Office een belangrijke troef in handen. Een snelle boost van het app-ecosysteem wordt cruciaal voor Zoom om verder te blijven groeien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home