Verberg vanaf deze maand je eigen gezicht in een Teams videocall

Microsoft Teams

Ben je het beu om jezelf te zien in de rechterhoek onderaan? Deze maand lanceert Microsoft Teams een update om je eigen videostream uit te schakelen.

Betrap je jezelf erop dat je tijdens een videocall vaak naar jezelf kijkt in de rechterbenedenhoek? Het kan behoorlijk storend werken, maar uitschakelen is vandaag nog geen optie als je zichtbaar wil blijven voor de andere deelnemers. Microsoft werkt al langer aan een functie om je videostream te verbergen, maar bijna een half jaar na de oorspronkelijke aankondiging is de eindmeet eindelijk in zicht. Vanaf deze maand kunnen de eerste gebruikers zich verwachten aan de nieuwe functie. Stelselmatig over een periode van twee maanden rolt Microsoft de optie uit naar alle Teams-gebruikers.

Wie de functie kan activeren via een rechterklik op zijn of haar videostream, krijgt in de plaats een duidelijke indicator om te laten weten dat je video is ingeschakeld. Zo kan je vervelende situaties voorkomen dat je denkt niet in beeld te zijn, maar je videostream toch nog loopt.

Volgens Microsoft zullen deelnemers zich meer relaxt voelen wanneer hun eigen video niet langer in beeld is, terwijl wel verwacht wordt dat je zichtbaar bent naar je collega’s. Rechterklik deze maand af en toe eens op je videostream en wie weet behoor je al snel tot de gelukkigen met de nieuwe functie.

lees ook

Microsoft Teams: 7 tips voor gevorderden die je productiever maken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home