Outlook-uitnodigingen krijgen nieuwe optie ‘Volgen’ voor wie niets wil missen

outlook app

Kan je een Teams-meeting niet bijwonen maar wil je toch alles weten wat er gezegd is? Dankzij de nieuwe optie ‘Volgen’ in Outlook krijg je alle details achteraf.

Fomo of fear of missing out is een angst om sociale interacties te missen. In een werkcontext vertaalt zich dat naar alle meetings waar je een invite voor krijgt toch maar bijwonen ook al zit je agenda al vol, want je zou maar eens iets belangrijks missen. Outlook reikt het medicijn aan en rolt binnenkort een functie uit om Teams-meetings op te volgen zonder effectief fysiek aanwezig te hoeven zijn.

De optie ‘Volgen’ zal vanaf maart 2024 worden toegevoegd aan Outlook-uitnodigingen, zien we in de productroadmap voor Microsoft 365-applicaties. Door die optie aan te vinken geef je aan dat je niet aanwezig kan zijn tijdens de vergadering, maar wel op de hoogte wilt worden gehouden. Nadien krijg je dan een overzicht van de vergadering, zoals hoe lang die geduurd heeft en een lijst van de deelnemers.

De inhoud van wat gezegd is, is natuurlijk het belangrijkste. Microsoft zou kunnen gebruiken van de AI-functies in Teams om de volgers een samenvatting van het gesprek te bezorgen. De samenvattingsfuncties zullen voorlopig wel alleen beschikbaar zijn als je een Teams Premium-abonnement gaat nemen, die nu volop in de testfase zit. Mogelijk zal je voor die functie dus wel extra moeten bijbetalen.

lees ook

Microsoft Teams Premium officieel: voor deze functies moet je bijbetalen

Aan allen die (niet) aanwezig zijn

Vanuit privacyoogpunt zijn er wel bedenkingen te plaatsen bij de nieuwe functie. De organisator van de vergadering krijgt te zien welke genodigden voor de volgfunctie hebben geopteerd. We kunnen ons voorstellen dat wie wel aanwezig was, niet per sé wilt dat dat nadien gedeeld wordt. Zo kan de volgfunctie al snel een controletool worden om te controleren wie aan welke vergadering heeft deelgenomen. Microsoft deelt voorlopig geen details over hoe het dat gaat oplossen.

Vanaf maart 2024 rolt de volgoptie uit naar de web- en desktopversie van Outlook, en zou dit jaar nog naar Teams komen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home