Microsoft Teams Premium selfservice testlicenties beschikbaar in september

microsoft teams

Vanaf september kunnen commerciële klanten zelf een testlicentie van Teams Premium activeren. Dat gaat via hun Microsoft Entra ID.

Commerciële gebruikers van Microsoft Teams kunnen vanaf volgende maand via hun Entra ID zelf een testlicentie van Teams Premium initiëren. De uitrol zou meteen wereldwijd zijn.

Premium

De nieuwe Microsoft Teams Premium is aangestuurd met de chatbot ChatGPT-3.5 en zou voor een meer persoonlijke ervaring op het platform zorgen. Gebruikers beschikken over meer beveiligingsfuncties en vertaalmogelijkheden voor veertig verschillende talen.

Meetings hebben meer slimme functies, met onder andere een slimme samenvattingsfunctie, eigen templates voor meetings of speciale achtergronden. Speciaal voor webinars zijn er nieuwe virtuele greenrooms, wachtlijsten om te registreren en de mogelijkheid om start- en eindtijd aan te passen.

lees ook

Gedaan met vloeken tijdens Teams-meetings

Praktisch

Wanneer deze uitrol actief is, kunnen gebruikers via hun Entra ID (voormalig Azure Active Directory) een testperiode van zestig dagen activeren. IT-admins gaan die selfservice testlicenties zien en kunnen managen als andere abonnementen binnen Microsoft 365.

Volgens Microsoft hebben admins na de testperiode bovendien volledige controle of ze die verlengen tot een betaald abonnement. Er is dus geen automatische hernieuwing.

Eerder deze maand is Teams 2.0 al gelanceerd. Deze versie kreeg op heel wat vlakken opvallende verbeteringen mee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home