Outlook gaat strijd aan tegen spam met nieuwe functies 

outlook

Microsoft introduceert een reeks nieuwe functies in Outlook waarmee gebruikers sneller phishing-mails kunnen opsporen.  

De nieuwste Outlook-update van Microsoft bevat een reeks nieuwe functies die gebruikers in staat stellen om spam sneller op te sporen en bestrijden. Deze nieuwe functies geven e-mailadressen van afzenders sneller weer, waarschuwen gebruikers bij het klikken op een link en helpen bij het rapporteren en blokkeren van ongewenste afzenders. De Outlook-update is beschikbaar in de web-, desktop-, en mobiele versie van Outlook.  

Sneller opsporen

De eerste reflex bij het analyseren van een verdachte e-mail, is het mailadres van de afzender te controleren. Vaak zijn hier al vreemde tekens of samenstellingen aanwezig die wijzen op een malafide afzender. Om dit proces nog sneller te laten verlopen, voegt Outlook het e-mailadres van de afzender toe naast de naam in je lijst met ontvangen mails. Zo kunnen gebruikers al voor het openen van de e-mail de afzender controleren.  

Microsoft

Wanneer je toch een e-mail met verdachte afzender in de map Ongewenste e-mail bekijkt, krijg je een waarschuwingsmelding wanneer je op een link in de e-mail klikt.  

Rapporteren en blokkeren

Voorheen werden e-mailadressen van verdachte mails die als spam gemarkeerd werden, niet automatisch geblokkeerd met als gevolg dat die afzender jou nog steeds malafide mails kon sturen. Dat is nu anders met de nieuwe update, waarbij je de optie krijgt om bij het markeren van een e-mail als spam of phishing, meteen kan kiezen om de afzender ook te blokkeren of jezelf uit te schrijven zodat je geen e-mails meer kan ontvangen van die afzender.  

Microsoft

Verder ontvangen gebruikers een waarschuwing voor niet-geverifieerde afzenders aan het leesvenster en de mailinglijst om gebruikers erop te wijzen dat dit mogelijks een vervalste afzender is.  

De nieuwe Outlook-updates worden stapsgewijs uitgerold naar alle gebruikers van de webversie van Outlook en New Outlook voor Windows, en gebruikers van Outlook voor iOS, Outlook voor Android en New Outlook voor Mac. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home