Microsoft wil je voor einde van de maand op nieuwe Outlook

outlook app

Microsoft wil dat je voor het einde van deze maand overstapt op de nieuwe versie van Outlook. Op Windows blijft de klassieke versie van Outlook wel werken.

Microsoft wil dat gebruikers overstappen op zijn nieuwe versie van Outlook, ook al krijgt die de nodige kritiek. In eerste instantie viseert het bedrijf alle klanten die een oud cliëntsoftware gebruiken die niét de klassieke versie van Outlook voor Windows is. Tegen het midden van deze maand zal volgende software niet meer zonder problemen werken:

  • Outlook voor iOS, ouder dan versie 4.2411,
  • Outlook voor Android ouder dan versie 4.2342,
  • Outlook voor Mac ouder dan versie 16.73
  • Windows Mail en Agenda

Wie van volledige functionaliteit wil blijven genieten, en met andere woorden mails wil blijven ontvangen, moet naar de nieuwe versie van Outlook overschakelen. Ook voor browsers houdt Microsoft grote schoonmaak. De ondersteuning voor oudere browsers loopt af en de light-versie van Outlook web verdwijnt ook.

Microsoft start de uitfasering deze maand en verwacht het proces tegen midden september af te ronden.

Niet voor Microsoft 365-Outlook

Het valt in deze lijst op dat Microsoft al zijn mailtoepassingen wil upgraden met de nieuwe versie van Outlook, behalve de Outlook-desktopcliënt. De vertrouwde professionele editie van Outlook lijkt voorlopig buiten schot te blijven. Microsoft gaf eerder aan het klassieke Outlook nog tot 2029 te ondersteunen.

Een overstap is ook daar aan de orde op termijn. Voorlopig lijkt Microsoft echter niet gehaast om het nieuwe Outlook door de strot van onwillige betalende Microsoft 365-gebruikers te rammen. De verplichte overstap voor andere toepassingen zal hopelijk de maturiteit van het nieuwe Outlook ten goede komen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home