Microsoft Teams Rooms ondersteunt eindelijk multi-camera volgende maand

Microsoft Teams

De update laat toe om tussen meerdere videostreams te wisselen, zolang ze gecertificeerd zijn voor ‘Microsoft Teams Rooms on Windows’ zoals bijvoorbeeld de Microsoft Surface Hub.

Microsoft Teams Rooms, de specifieke Teams-oplossing voor vergaderruimtes, laat binnenkort toe om met meerdere camera’s te werken. Voordien moest je met meerdere accounts inloggen om verschillende camerastandpunten te tonen. Enige voorwaarde is dat het toestel gecertificeerd is voor ‘Microsoft Teams Rooms on Windows’.

Na de update verschijnt een nieuwe optie waar je uit een lijst van beschikbare camera’s een videostream kan kiezen. Indien het toestel niet meerdere USB-camera’s gebruikt, dan blijft de ervaring zoals ze vandaag is.

IT-admins kunnen met de update ook een standaard video-instelling selecteren zodat altijd de beste camera als eerste wordt ingeschakeld.

Volgens de Microsoft 365 roadmap rolt multi-camera-ondersteuning vanaf midden december uit naar alle vergaderruimtes met compatibele hardware.

Vorige week kondigde Microsoft Teams Phone-belabonnementen aan voor kmo’s. ‘Teams Phone with Calling Plan’ stopt telefonie in de Teams-app zodat werknemers van overal kunnen bellen. De optie is vanaf 1 januari 2022 beschikbaar in België en Nederland.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home