Microsoft introduceert Teams Phone with Calling Plan voor kmo’s

Vanaf volgend jaar kunnen organisaties cloudtelefonie afnemen van Microsoft via een nieuw aanbod. Teams Phone with Calling Plan stopt telefonie in de Teams-app zodat werknemers van overal kunnen bellen.

Microsoft stelt Teams Phone with Calling Plan voor. Dat is een nieuwe dienst die verder bouwt op het cloudgebaseeerde Microsoft 365 Business Voice. Microsoft combineert telefonie, vergaderingen, chat en samenwerking in één applicatie en dienst gericht op kmo’s. Via het plan geven bedrijven hun werknemers toegang tot alle bovenstaande functies via een app die zowel op mobiele toestellen als op pc’s werkt. De dienst is compatibel met extensies en vervang in essentie vaste telefonie door dezelfde functionaliteit via de cloud aan te bieden.

De verbinding tussen de cloudcomponent en landlijnen gebeurt in de datacenters van Microsoft. Cloudtelefonie is erg interessant in tijden van hybride werk. Werknemers krijgen immers een zakelijk telefoonnummer met de functionaliteit van een telefoontoestel op het werk, maar de mobiliteit van een app. Zo kunnen ze op kantoor en op het werk bellen via hun smartphone maar ook laptop met headset.

Beschikbaarheid

Het telefonie-aspect komt met een lokaal tariefplan en zal bij de lancering op 1 januari 2022 in 33 markten waaronder België en Nederland beschikbaar zijn. Microsoft vertrouwt op partners voor de verkoop en ondersteuning behalve in de VS, het VK en Canada, waar klanten de dienst wel rechtstreeks via Microsoft kunnen afnemen.

Microsoft richt zich met Teams Phone with Calling Plan voluit op kmo’s. Het aanbod moet de functionaliteit van Microsoft 365 Business Voice op een gestroomlijnde manier combineren met enterprise-capaciteiten, maar dan op maat van kleine en middelgrote bedrijven. De oplossing biedt onder andere wachtrijen voor gesprekken, transfers en voicemailtranscriptie.  

lees ook

België krijgt eigen Microsoft Azure Region met drie nieuwe datacenters

De dienst is beschikbaar als add-on voor Microsoft 365 Business Basic, Business Standard, Business Premium, F1, F3, E3, A3 and Office 365 F1, F3, E1, E3, A1 en A3. Teams Phone vervangt Business Voice, dat vanaf 1 maart 2022 niet meer te koop is. Bestaande klanten kunnen hun abonnement wel uitlopen en licenties vernieuwen tot 30 juni 2022.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home