Microsoft Teams Rooms krijgt 1080p-streams, verbeterde Meet Now-calls en meer

Microsoft Teams Rooms

Microsoft Teams Rooms heeft een flinke update uitgerold voor toestellen die door Android worden aangestuurd zoals microfoons, camera’s en optionele consoles met een aanraakscherm.

Microsoft Teams Rooms krijgt een kwaliteitsinjectie door 1080p-streams toe te laten op Android-gebaseerde Teams Rooms-hardware. Dit betekent dat gebruikers in hoge kwaliteit hun stream kunnen delen en in een situatie met bijvoorbeeld vier beelden op een 4K-scherm de deelnemers haarscherp in beeld verschijnen. Microsoft benadrukt wel dat de prestaties sterk kunnen variëren door variabele bandbreedte en andere zaken waar het geen vat op heeft.

Deelnemers kunnen nu ook hun smartphone gebruiken om een Teams Rooms-toestel te bedienen. Denk daarbij aan volume, mute en het wisselen van content. Optionele consoles met een aanraakscherm kunnen voortaan ook met één druk op de knop wisselen tussen gedeelde content, met ondersteuning voor een HDMI-connectie.

lees ook

In Microsoft Teams kan je voortaan een gesprek overnemen tussen twee toestellen

Een andere nieuwe functie is het automatisch aannemen van Meet Now-calls. Zo hoef je niet langer elke deelnemer apart te accepteren. IT-admins krijgen ook een nieuwe provisioneer- en loginervaring om vanop afstand het proces te voltooien binnen het Teams Admin Center.

Tot slot bevat de grote update ook nieuwe meeting-opties zoals het vergrendelen van vergaderingen, ondertiteling bij 1-op-1-gesprekken en kunnen deelnemers de titels van Teams Rooms-meetings verbergen in hun kalender. Microsoft Teams haalde vorige week nog de mijlpaal van 250 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat aantal wordt in de toekomst ongetwijfeld wat aangedikt. Microsoft zet de chatclient centraal in Windows 11 door het op elk systeem vooraf te installeren en Teams een plaats te geven centraal in de taakbalk onderaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home