Microsoft Teams laat achtergrond en effect voortaan onveranderd

Microsoft Teams

De achtergrond of het effect dat je kiest voor een videovergadering met Microsoft Teams blijft voortaan behouden voor volgende meetings.

Microsoft past de werking van achtergronden en effecten voor Microsoft Teams aan. Kies je nu een achtergrond, dan blijft die behouden voor volgende videovergaderingen. Hetzelfde geldt voor het blur-effect. Doe je één keer de moeite om een sublieme achtergrond te kiezen, dan hoef je daar verder niet meer over na te denken. De kleine tweak is vooral handig voor mensen die hun achtergrond standaard vervagen of bijvoorbeeld een beeld van hun bedrijf hebben dat ze achter zich willen tonen.

De wijziging brengt ook risico’s met zich mee. Wie zich voor een grappig beeld plaatste bijeen vergadering onder collega’s, houdt er best rekening mee dat dat beeld ongewijzigd present zal tekenen op de vergadering met die ene belangrijke klant een dag later tenzij je het aanpast. Gelukkig is er het preview-venstertje waar je kan checken of alles er goed uitziet.

Microsoft was laat met de toevoeging van andere achtergronden voor Teams en loopt ook met deze functie achter op de concurrentie. Zoom hanteerde het principe bijvoorbeeld al van het begin af aan. In het begin maakte Microsoft het zelfs moeilijk om een eigen achtergrond toe te voegen en moest je kiezen uit een handvol vooraf geprogrammeerde opties, maar ook dat is intussen verholpen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home