Microsoft stopt ondersteuning oude Teams-software

Wie Microsoft Teams niet wil updaten, loopt binnenkort tegen problemen aan. Microsoft haalt legacy-infrastructuur offline zodat oude clients van de chat-dienst minder goed zullen werken.

Microsoft gaat legacy-infrastructuur offline halen die als doel heeft om oude versies van Teams te ondersteunen. Die zet staat gepland voor maart 2024. Wie dan nog gebruik maakt van een oude client van Teams, zal merken dat berichten trager aankomen. Microsoft zelf claimt dat de update van zijn infrastructuur voor meer veiligheid, betrouwbaarheid en robuustheid zullen zorgen.

In oktober lanceerde Microsoft Teams 2.0 voor iedereen. Die versie van Teams ziet er hetzelfde uit, maar werd van de grond af heropgebouwd. Zo wil Microsoft een efficiëntere en beter geoptimaliseerde versie van de software bieden. De nieuwe client is gebouwd op WebView 2. Dat moet zuiniger en efficiënter zijn dan Electron, dat als fundering diende voor de oude client.

Sinds eind maart 2023 kunnen moedige zielen al overschakelen naar die nieuwe versie van Teams. Nu verwacht Microsoft dat iedereen stilaan de stap zet. Achterblijvers krijgen nog tot maart 2024, maar dan zal Redmond de infrastructuur die de oude software ondersteunt dus offline halen, met voelbare gevolgen. Overstappen is zo eenvoudig als een schakelaar activeren links bovenaan, waar in de oude versie van Teams Probeer de nieuwe Teams staat.

Probeer nieuwe teams

Modern Lifecycle

Dat Microsoft de oude versie van de tool laat vallen, is geen verrassing. Teams valt immers onder het Modern Lifecycle-beleid van Microsoft. Dat beleid houdt in dat Microsoft diensten van zijn kant blijft ondersteunen, maar dat gebruikers de verantwoordelijkheid hebben om updates door te voeren. In een context van vele updates en veranderingen voorkomt Microsoft zo dat het voor de onmogelijke taak staat van honderden legacy-versies te ondersteunen, terwijl het toch verwacht wordt te innoveren.

In afwachting van maart 2024 kan je dus al eens linksboven in Teams kijken, en de klassieke versie eventueel upgraden naar de nieuwe. Oude versies bestaat op de Desktop, VDI, Android en iOS. Teams op gespecialiseerde hardware zoals Surface Hubs wordt niet getroffen. Ook voor de webversie is er geen probleem, aangezien Microsoft de updates daarvan in handen heeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home