Logitech lanceert Rally Bar Huddle voor kleine vergaderruimtes

De Logitech Rally Bar Huddle combineert een camera, microfoon en luidspreker in een complete oplossing.

Na de lancering van de twee Rally Bar-camera’s voor middelgrote en grote ruimtes in 2021, lanceert Logitech nu de Rally Bar Huddle voor kleine vergaderplekken. De slimme camera is gecertificeerd voor Microsoft Teams, Zoom en Google Meet. De oplossing is bruikbaar in drie verschillende configuraties: met een vaste (mini)pc gekoppeld, BYOD (via USB-C) of met het Logitech Tap IP aanraakscherm. Hiermee biedt Logitech een pak meer flexibiliteit dan bij de MeetUp, de voorganger van de Huddle.

Logitech Rally Bar Huddle

De minipc is een optie, maar is niet nodig dankzij CollabOS. Dat is Logitechs eigen besturingssysteem dat in elke Rally Bar-oplossing zit, inclusief de Logitech Rally Bar Huddle. Dat maakt deze oplossing budgetvriendelijker, wat de lat moet verlagen om in kleine vergaderruimtes toch een video-oplossing te installeren. IT-teams kunnen via Logitech Sync de Rally Bar Huddle eenvoudig beheren, configureren en patchen. Verder kan IT ook interessante analytische data eruit halen zoals de frequentie van gebruik, met hoeveel mensen gemiddeld en nog tal van andere data.

Slimme functies

De Rally Bar Huddle ondersteunt Group View, een belangrijke functie om gebruikers die niet in de vergaderzaal zitten een betere ervaring te geven. In plaats van één beeld met iedereen die in de verte zit, wordt het beeld opgesplitst in meerdere vensters om iedereen duidelijk in beeld te brengen.

lees ook

Logitech Rally Bar review: de alleskunner van de vergaderruimte

Later dit jaar krijgt de Huddle ook AI Camera Zone, een functie die detecteert wie er echt in de vergaderruimte zit. Wanneer er iemand voorbij de glazen wand wandelt buiten de ruimte, wordt beter genegeerd zodat het beeld gefocust blijft op de deelnemers die effectief in de ruimte zitten.

Flexibiliteit en eigen ontwerpen

De Logitech Rally Bar Huddle heft zes microfoons aan boord en een 4K-camera met gemotoriseerd lenskapje om je privacy te beschermen wanneer je niet videobelt. In tegenstelling tot de duurdere Rally Bar-oplossingen heeft de Huddle enkel een 4x digitale zoom, geen optische zoom die de 4K-beeldkwaliteit behoudt.

Achteraan is er ruimte voor 1x HDMI uit, 1x HDMI in, 1x USB-A, 1x USB-C, RJ45 gigabit internet en de oplossing ondersteunt ook wifi. De ingebouwde speakers zouden volgens Logitech twee keer krachtiger zijn dan de MeetUp.

Logitech Rally Bar Huddle beugel

Om te benadrukken dat de camera flexibel inzetbaar is, levert Logitech de Rally Bar Huddle met een innovatieve voet die dubbelt als muurbeugel én houder boven op een scherm.

Optioneel stelt de fabrikant ook extra covers voor zoals de ‘Easy Clean Cover’ voor medische ruimtes en educatie waar regelmatig met 70 procent alcohol wordt gereinigd en een ‘Off-White Fabric Cover’ voor wie de standaard zwarte cover te donker vindt. Eigen prints zijn ook bestelbaar bij Logitech.

De Logitech Rally Bar Huddle is vanaf juli 2023 beschikbaar en heeft een adviesprijs van 1.999 euro inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home