Logitech omarmt Android in twee nieuwe Rally vergadercamera’s

Overal videovergaderen

Logitech Rally ecosysteem

Logitech breidt zijn Rally videoconference oplossing uit met twee nieuwe alles-in-één-modellen voor kleine en middelgrote vergaderruimtes. De Logitech Rally Bar Mini en Rally Bar vullen het brede gat tussen de huidige instapcamera MeetUp en de Rally installatie-oplossing.

Videobellen doen we vandaag allemaal door de COVID-19-pandemie die van thuiswerk de norm maakt. De kans is groot dat tal van bedrijven een fulltime aanwezigheid op kantoor niet meer vereisen, wat video essentieel maakt om in contact te blijven met elkaar. Op die nood speelt Logitech nu in met twee nieuwe Rally-oplossingen.

Logitech Rally Bar
Logitech Rally Bar

Concreet is de Logitech Rally Bar Mini een alles-in-één-oplossing voor kleine vergaderruimtes tot zes personen. Wie meer wil, kan terecht bij de Rally Bar voor ruimtes met zes tot twaalf zitjes. Grotere ruimtes kijken beter naar Logitech Rally terwijl de MeetUp vooral het thuiskantoor bedient.

Logitech Rally Bar Mini

Op het eerste zicht lijkt de Logitech Rally Bar Mini op een iets grotere MeetUp met een extra camera aan boord. Aan de binnenkant is er echter heel wat veranderd. De camera draait voortaan op Android. Volgens Logitech hebben ze 80 procent van het OS weggegooid en de kern getuned om alles optimaal te laten draaien en met veiligheid in achterhoofd.

De Logitech Rally Bar Mini krijgt een eigen processor die Android koppelt aan de tweede camera voor bepaalde slimme functies. Dankzij een continu getrainde AI weet het toestel altijd hoeveel mensen aanwezig zijn of wie dat er spreekt. Met die informatie kan de hoofdcamera inzoomen op de juiste persoon en het stemgeluid beter oppikken via zes geïntegreerde beamforming microfoons. De microfoons doen ook aan ruisonderdrukking en filteren ongewenst geluid zoals een airco-unit, het klikken van een pen of andere zaken. Volgens Logitech wordt er continu een machine learning-model getraind van de ruimte, om zo steeds accurater personen en andere interacties te registreren. Optioneel kan je tot twee extra Logitech Mic Pods aansluiten voor een groter bereik.

Logitech Rally Bar Mini
Logitech Rally Bar Mini

Het grote voordeel van compute aan boord van de Rally Bar Mini is dat je de camera rechtstreeks kan verbinden met één of twee schermen (tot 4K-resolutie). Vandaag ondersteunt het platform Zoom, Microsoft Teams, Pexip, GoToMeeting en RingCentral. Uiteraard kan je nog altijd je laptop connecteren met de oplossing om vanaf daar een meeting te hosten.

Net als de Logitech MeetUp heeft de Rally Bar Mini een 4K-beeldsensor, 4x digitale zoom en een 120 graden breedhoeklens. De camera kan gemotoriseerd 15 graden naar boven of beneden kantelen of 25 graden links of rechts. Al vanaf één meter afstand tot het scherm (en de camera) sta je volgens Logitech prima in beeld.

De Logitech Rally Bar Mini is vanaf de lente beschikbaar in zwart of wit en start aan 2.999 euro incl. btw.

Logitech Rally Bar

Voor grotere ruimtes van zes tot twaalf personen lanceert Logitech de Rally Bar. Op foto lijkt het toestel identiek aan de Rally Bar Mini, maar de Rally Bar is een pak groter in het echte leven. Binnenin vind je twee krachtige speakers voor duidelijk stereogeluid, identiek aan de aparte speakers uit het Rally-ecosysteem.

De 4K-camera centraal heeft een betere beeldsensor dan zijn kleinere broer en een 5x optische zoom. Binnenkort krijgt de camera via een software update de mogelijkheid om 3x digitaal in te zoomen, wat het totale zoombereik 15x maakt. De beeldhoek is 90 graden, minder dan de Rally Bar Mini, omdat de focus op grotere ruimtes ligt. Pan-tilt kan heeft de Rally Bar hetzelfde bereik: 25 graden links/rechts en 15 graden boven/onder. Volgens Logitech kan iedereen binnen een afstand van 4,5 meter tot het systeem vlot babbelen zonder dat je moet roepen dankzij intelligente microfoons. Wie een grotere ruimte heeft, kan maximaal drie optionele Rally Mic Pods aansluiten voor een groter bereik.

Logitech Rally Bar

Achteraan de Logitech Rally Bar zit een ingenieus kabelsysteem waarmee collega’s niet meer een kabel kunnen ‘lenen’ van de camera om daarna vergeten terug te brengen. Aan de kabels trekken doet ook niets door het kabelmanagementsysteem. Opnieuw draait er aan de binnenkant Android OS en is er een tweede camera die de ruimte in kaart brengt en slimme functies toevoegt. Achteraan zitten opnieuw twee HDMI-aansluitingen voor twee schermen (tot 4K-resolutie) en ondersteunt het net als de Rally Bar Mini Zoom, Microsoft Teams, Pexip, GoToMeeting en RingCentral.

De Logitech Rally Bar is vanaf deze maand beschikbaar in zwart of wit en start aan 3.999 euro incl. btw.

Logitech Roommate

Tot slot presenteert Logitech nog een aparte compute-oplossing die het Android OS en bijhorend gebruiks- en installatiegemak beschikbaar stelt voor Rally binnen het portfolio. Het kleine doosje is een alternatief voor de Intel NUC, Chromebox of andere minipc die vandaag in een installatie wordt verwerkt bij grotere vergaderruimtes. Het biedt extra gebruiksgemak naar IT-admins met centraal beheer via Logitech Sync.

Video output ondersteunt tot twee 4K-schermen. Vandaag ondersteunen toepassingen als Zoom of Microsoft Teams de hoge schermresolutie niet. Volgens Logitech zit er genoeg rekenkracht in de Roommate om dat op termijn te kunnen van zodra het wordt geactiveerd bij de diensten.

Logitech Rally Roommate
Logitech Roommate

Android roept vaak vragen op qua veiligheid, maar Logitech maakt zich daar geen zorgen. Het OS is grondig op de schop gegaan en je vindt nergens een Google Store of andere zaken. De fabrikant belooft tot slot software- en securityupdates over de levensduur van het toestel.

Elk camera uit het Rally portfolio, inclusief de nieuw aangekondigde toestellen, is compatibel met de Logitech Swytch USB-kabel en het aanraakscherm Logitech Tap om intuïtief te vergaderen.

Logitech Roommate wordt in de zomer gelanceerd en heeft een adviesprijs van 999 euro incl. btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home