Logitech lanceert nieuw, duurzaam portfolio voor videovergaderen

Logitech, duurzame producten, videovergaderen, corporate

Logitech heeft zijn nieuwe portfolio voor videovergaderen gelanceerd. Het gamma, dat draait op het CollabOS-besturingssysteem, zal worden gefabriceerd met gerecycled plastic. Daardoor helpt het bedrijf zakelijke klanten het behalen van hun duurzaamheidsdoelen. Ook reeds bestaande producten zullen op een duurzame manier worden ‘herontworpen’.

De nieuwe en bestaande producten (inclusief Rally Bar, Rally Bar Mini, Tap IP, Tap Scheduler en Scribe)  worden vervaardigd met materialen die de CO2-uitstoot per product verlagen. Tegelijkertijd kondigt Logitech aan dat het zijn Design for Sustainablity-principes, tools en kennis beschikbaar stelt voor fabrikanten in de consumenten-electronica, zodat zij versneld hun eigen duurzaamheidsdoelen kunnen behalen. 

CO2-uitdagingen

“Door de CO2-voetafdruk in ons portfolio voor videovergaderen te verkleinen helpen we andere bedrijven met hun uitdagingen op het gebied van duurzaamheid”, vertelt Prakash Arunkundrum, Chief Operating Officer bij Logitech. “We ontwerpen en vervaardigen niet alleen onze nieuwe producten met gerecycled plastic en andere materialen met een lage koolstofuitstoot, maar we passen deze visie ook toe binnen ons huidige aanbod. Bovendien doen we dit zonder de prijzen van onze producten te verhogen of in te leveren op de kwaliteit en de performance die bedrijven van Logitech gewend zijn.” 

Inspanningen om de negatieve impact op de leefomgeving te verminderen, vormen een steeds belangrijker onderdeel van bedrijfsvoering. Uit een enquête van Frost & Sullivan onder IT-professionals, is gebleken dat 65 procent naar een toonaangevende positie wil toewerken als het aankomt op milieu-, sociale- en bestuurlijke zaken, schrijft Logitech in een persbericht. Dit wordt zelfs als ‘kritiek’ of ‘zeer belangrijk’ doel voor het komende jaar beschouwd. Door Design for Sustainability (DfS)-principes toe te passen in Logitechs portfolio voor videovergaderingen kunnen klanten nu hun vergaderruimtes, inclusief Microsoft Teams Rooms en Zoom Rooms, volledig uitrusten met technologie die duurzaam is ontworpen.

Post-consumer plastics


Logitech gebruikt circulaire materialen uit afval waardoor dit een tweede leven krijgt. Daar valt ook post-consumer recycled plastics (PCR) onder, die het bedrijf ‘next life plastics’ noemt. Zo maakt een product als Logitech Sight gebruik van minstens 50 procent gerecycled plastic. Dat zorgt voor een CO2-vermindering tot 21 procent en wordt er 1.400 ton CO2 vermeden per 100.000 eenheden. Producten voor videovergaderen worden gemaakt van CO2-arm aluminium, met hernieuwbare energie in plaats van fossiele brandstoffen voor een lagere uitstoot. Het verpakkingsmateriaal is afkomstig uit FSC-gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen.

lees ook

Logitech stelt nieuw ergonomisch toetsenbord voor

Het bedrijf stelt zijn DfS-principes, tools en kennis over het integreren van duurzame materialen in productieprocessen ter beschikking van klanten. Hierdoor kan elke organisatie binnen de markt van consumenten-electronica gebruikmaken van de expertise van Logitech om stappen te zetten omtrent eigen duurzaamheidsdoelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home