Live Excel-bewerking algemeen beschikbaar in Microsoft Teams

Excel Live Teams

Dankzij Excel Live kunnen Teams-deelnemers in realtime samenwerken in een spreadsheet. Je hoeft de desktopversie niet op je pc te installeren.

Op Microsoft Inspire 2022 begin deze zomer presenteerde Microsoft een aantal nieuw functies die binnenkort naar Microsoft Teams komen. Een van de belangrijkste toevoegingen was Excel live, een functie om met verschillende deelnemers simultaan in een spreadsheet te werken.

Alles draait binnen de webversie van Excel, je hoeft de desktopversie niet op je pc te installeren. De functie werd ergens in augustus uitgerold naar Teams-gebruikers als publieke preview. Nu is het algemeen beschikbaar voor iedereen om uit te testen.

Korte videoclips delen

Later deze maand krijgt Microsoft Teams nog een andere belangrijke nieuwe functie: korte videoclips delen in een Teams-chat. Zulke korte opnames zijn handig voor organisaties die in verschillende tijdzones werken of in drukke periodes van vele meetings achter elkaar wanneer je iemand niet te pakken krijgt.

De clips kunnen maximum een minuut lang zijn. De functie is vanaf augustus beschikbaar in publieke preview en wordt in de tweede helft van september breed naar alle gebruikers uitgerold als alles goed gaat.

In de zomer heeft Microsoft Teams heel wat updates gegeven. Zo werkt het aan een sociale netwerkvariant dat een beetje op Facebook lijkt binnen Teams en lanceerde het een gratis variant van Teams Rooms voor kmo’s. Wie Teams in een VDI-omgeving gebruikt, kan nu ook voortaan gebruik maken van vage achtergronden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home